Un bombardier strategic rusesc de tip Tu-95 a luat foc la decolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comandantul-şef al Forţelor aeriene ruse a decis ca întreaga flotă de bombardiere de tip Tu-95 să rămână la sol până la finalizarea anchetei FOTO strangemilitary.com
Comandantul-şef al Forţelor aeriene ruse a decis ca întreaga flotă de bombardiere de tip Tu-95 să rămână la sol până la finalizarea anchetei FOTO strangemilitary.com

Un bombardier strategic de tip Tupolev-95 a ieşit de pe pistă, în timp ce se pregătea să decoleze, după ce un motor a luat foc, un incident soldat cu mai mulţi răniţi în rândul membrilor echipajului şi care a determinat Ministerul rus al Apărării să suspende toate zborurile flotei "Bear".

"Accidentul a avut loc în timpul unui zbor de antrenament pe aerodromul Ukrainka, în regiunea Amur, (luni) la ora locală 17.00 (17.00, ora României)", a anunţat Ministeru rus al Apărării, citat de postul Russia Today (RT) în pagina electronică.

Avionul de tip Tu-95 "a ieşit de pe listă în timpul accelerării", a precizat ministerul, adăugând că "nu exista muniţie la bord".

"Potrivit unor informaţii preliminare, cauza accidentului a fost un incendiu la motor", afirmă ministerul.

"Mai mulţi membri ai echipajului au fost răniţi şi au fost spitalizaţi", a declarat un reprezentant al ministerului, fără să facă alte precizări. Incidentul a avut loc în timp ce bombardierul se pregătea să decolzeze, potrivit aceleiaşi surse.

O comisie specială din cadrul Comandamentului Forţelor aeriene a sosit la faţa locului pentru a ancheta incidentul.

Comandantul-şef al Forţelor aeriene ruse a decis ca întreaga flotă de bombardiere de tip Tu-95 să rămână la sol până la finalizarea anchetei, a anunţat Ministerul Apărării într-un comunicat.

Cvadrimotorul Tupolev-95 - Bear, potrivit clasificării NATO - este un bombardier strategic cu rază lungă de acţiune care poate fi înarmat cu rachete. Aeronava a intrat în serviciu în 1956, pe timpul fostei Uniuni Sovietice.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite