40 de tone de carne, confiscate de poliţişti. O parte din carnea de pasăre era expirată de patru luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice ai Poliţiei Române au confiscat 40 de tone de pasăre dintr-un depozit din Popeşti Leordeni. Aceştia au descoperit 22 de tone de carne expirată, fără a se preciza data, şi încă 2,5 tone pentru care termenul de valabilitate expirase în luna noiembrie 2015.

Potrivit comunicatului publicat pe site-ul Poliţiei Române, „la data 26 februarie, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu sprijinul inspectorilor sanitar-veterinari, au ridicat în vederea confiscării aproape 40 de tone de carne, bănuită a fi alterată”. 

Poliţiştii au efectuat un control la o societate comercială din Bucureşti, cu obiect principal de activitate comercializarea produselor cerealiere, care deţinea carne de pasăre, într-un depozit din Popeşti Leordeni unde au descoperit 22 de tone de marfă cu termenul de valabilitate depăşit.

De asemenea, poliţiştii au oprit în trafic, pentru control, o autoutilitară cu care ar fi fost expediate către un agent economic din Iaşi peste 2,5 tone de carne, pentru care termenul de valabilitate expirase în luna noiembrie 2015.

Totodată, în urma verificărilor, a rezultat că proprietarul mărfii ar fi prezentat societăţii depozitare declaraţii de conformitate falsificate.

Pe lângă cele 25 de tone de carne de pasăre cu nereguli au mai fost ridicate încă 15 tone de carne, cu termenul de valabiliate neexpirat, pentru a fi expertizate de specialiştii Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

La acţiune au participat şi poliţişti rutieri ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, dar şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale Anticorupţie.

Cercetările sunt continuate în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de comercializare de produse alimentare alterate, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite