Controale în magazinele alimentare, în cadrul anchetei privind îmbolnăvirea în lanţ a bebeluşilor din Argeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş efectuează controale în lanţurile de magazine alimentare din judeţ. Echipele de control ridică probe din fructe, legume, carne de vită, carne de pasăre şi din produse lactate.

Vor fi controale în lanţurile de magazine aimentare din judeţul Argeş. Acţiunea are loc după ce ministrul Sănătăţii a anunţat că la baza îmbolnăvirii copiilor din Argeş diagnosticaţi cu sindrom hemolitic-uremic (SHU) stă o tulpină a bacteriei escherichia coli, iar una din surse ar putea fi alimentele.

Controlul comun al DSP şi DSVSA Argeş are la bază informaţiile transmise de Ministerul Sănătăţii prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje cu privire la produsele care trebuie verificate. Este vorba de lactate (lapte de vacă, iaurt, brânză de vaci – atât produse finite, cât şi materii prime), produse din carne (carne de vită şi carne de pui), fructe şi legume (achiziţionate din comerţ ori de la persoane particulare sau din gospodăria proprie).

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite