Zeci de mii de elevi şi părinţi au semnat o petiţie adresată Ministerul Educaţiei, nemulţumiţi de cerinţele grele de la proba la Matematică de la Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Elevii iau din nou atitudine privind problemele din Educaţie. O elevă a lansat o petiţie miercuri seara, care a strâns aproximativ 50.000 de semnături în câteva ore, conform edupedu.ro.Toţi cei care sunt de acord cu mesajul petiţiei, conform căruia subiectele la Matematică, la profilul tehnologic au fost prea dificile în cadrul Bacalaureatului din acest an, au semnat şi au trimis mesaje pe site-ul petiţiei.

Petiţia a fost lansată de către o elevă de liceu, care cere acordarea a „20 de puncte din oficiu la Bac M2” deoarece, susţine aceasta, „Subiectul 3 exerciţiul 2 (b şi c) a fost pentru elevi de M1”, adică pentru cei de la profilul real Mate-Info. 

   „Problemele din Educaţie sunt multe. Am dat Bacalaureatul anul acesta şi mă bucur că am scăpat. Voi merge să studiez în altă ţară pentru că sistemul educaţional românesc este defect şi nu mai am răbdare să fie reparat. Am semnat şi eu astăzi această petiţie. Cred cu tărie că e important ca vocea noastră să fie auzită, mai ales de mai marii din Educaţie, care ne ignoră de atâţia ani. Iar cine suferă în timpul acesta? Noi, elevii”, a spus un tânăr. 

Imagine indisponibilă

Petiţia „20 de puncte din oficiu la Bac M2” a fost publicată şi pe pagina de Facebook a Ministerului Educaţiei de către mai multe persoane. Un părinte a scris un mesaj ministrului Educaţiei, în care arată dificultatea subiectelor de la Matematică din acest an.  „Stimata Doamnă Andronescu, puteţi să-mi spuneţi şi mie ce înseamnă: morfisme, monoid, grup comutativ abelian, etc. Sunt definiţii din culegerea pentru BAC, clasa a XII-a, profil tehnologic. Un părinte care are un copil fără abilităţi deosebite la matematică, fizică şi chimie, îl îndrumă să se înscrie la un liceu tehnologic. Aşa am facut şi noi în urma cu 4 ani, fără să ne imaginăm că acesta va face la nivel avansat matematică, fizică, chimie. Citez din materia clasei a XII-a, profil tehnologic: Legi de compoziţie, Mulţimea claselor de resturi modulo n, Morfisme… Şi parcă nu sunt de ajuns aceste denumiri SF, la examenul de BAC, un subiect a inclus materia de la mate-info.

Copiii aceştia au lansat o petiţie. Vă rugăm să nu-i ignoraţi”, se arată în mesajul pe pagina de Facebook a MEN. 

    

Imagine indisponibilă

Reacţiile altor părinţi nu au întârziat să apară. „Am trecut cu 2 copii prin acelasi sistem învechit, care nici măcar nu a rămas la nivelul anilor '90, dimpotrivă, a fost alterat cu subtilităţi de nivel avansat. Poate măcar acum, in ceasul al XII-lea se va schimba ceva pentru noii elevi de liceu şi de şcoli profesionale, astfel încât copiii să meargă cu drag la şcoală şi să aprofundeze materia profilului pentru care au optat fără sa fie terorizaţi de materiile care le provoacă dificultăţi”,arată un alt părinte. 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite