STB va dezvolta o aplicație pentru achiziția abonamentelor pentru elevi/studenți

0
Publicat:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că STB va dezvolta o aplicație care va permite elevilor și studenților să obțină gratuit abonamentele în perioada anului școlar/universitar, în regiunea București-Ilfov. Acesta nu a precizat când va deveni funcțională aplicația.

Elevii și studenții vor putea obține abonamnte prin aplicație / Foto Shutterstock
Elevii și studenții vor putea obține abonamnte prin aplicație / Foto Shutterstock

„Este un pas important în direcția digitalizării serviciilor oferite beneficiarilor direcți ai educației, realizat în urma recentului protocol de colaborare semnat de Ministerul Educaţiei și Societatea de Transport Bucureşti (STB S.A.). Astfel, Ministerul Educației va facilita accesul STB S.A. la platformele informatice pe care le gestionează, Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR) și Registrul Matricol Unic (RMU), astfel încât să permită, în condiţii de securitate informatică, verificarea automată şi validarea calităţii de elev/student înmatriculat în școli/universități din Capitală și din județul Ilfov.” a scris Cîmpeanu pe Facebook.

Acesta a spus că schimbul de informații se va afce cu „asigurarea protecției datelor cu caracter personal, potrivit Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulație a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor), adoptat de Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene.”.

De asemenea, acesta a mai spus că protocolul de colaborare dintre minister și Societatea de Transport Bucureşti (STB S.A.) este valabil 4 ani de la data semnării și că nu presupune o contribuție financiară din partea ministerului.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite