Program pilot. Încă 28 de școli vor învăța după reguli noi anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Cîmpeanu a anunțat că în noul an școlar, încă 28 de unități de învățământ din țară vor pirmi statul de „școală-pilot”.

Elevii din zeci de școli vor învăța după metode diferite
Elevii din zeci de școli vor învăța după metode diferite

„Pe lângă extinderea pilotării începute anul trecut de către Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti, care s-a dovedit un real succes, va continua pilotarea modelului de predare-învăţare în sistem blended learning: cu sprijinul Societăţii pentru Excelenţă şi Performanţă în Educaţie, în 12 şcoli gimnaziale din mediul rural, la disciplina Informatică şi TIC, un specialist din domeniul informaticii va preda online, alături de profesorul titular de curs, conţinuturile din programă care acoperă componenta de informatică.

În plus, în 13 unităţi de învăţământ se va pilota organizarea modulară a orarului. De o importanţă aparte, din perspectiva reformei propuse de Proiectul România Educată şi din perspectiva noului cadru legislativ, este pilotarea, în învăţământul profesional dual, a unui model curricular nou, în care învăţarea la locul de muncă, la agenţi economici, va reprezenta 50% din numărul total de ore de teorie şi practică”, sppune Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, acesta spune că Ministerul Educației va continua pilotarea înregistrării situației școlare exclusiv în catalog electronic în 742 de unități de învățământ care au decis să renunțe la catalogul în format fizic.

„Prin lărgirea reţelei de şcoli-pilot, Ministerul Educaţiei continuă procesul de transformare profundă a educaţiei din ţara noastră. Pentru a sprijini acest proces, în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este prevăzut un apel ce va fi lansat în toamna acestui an şi prin care se va asigura finanţarea cu 12 milioane de euro a 60 de proiecte de pilotare în următorii ani, finanţare care să permită inclusiv testarea unor modele noi de management al resurselor umane”, a mai spus Cîmpeanu.

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite