Petiţie pentru reintroducerea vacanţei intersemestriale. Elevii, părinţii şi profesorii, nemulţumiţi că nu pot merge la schi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
elevi cursuri

Elevii, profesorii şi părinţii sunt nemulţumiţi de lipsa vacanţei intersemestriale din acest an, aceştia susţinând că pauza din luna februarie ar fi fost o gură de oxigen pentru şcolari şi că, în absenţa ei, au de suferit. Reprezentanţii din domeniul HoReCa au întocmit o petiţie prin care cer Ministerului Educaţiei reintroducerea vacanţei intersemestriale, fiind şi ei afectaţi de lipsa acesteia.

Petiţia a fost semnată de sute de oameni, de reprezentanţi ai celor 60 de resorturi de ski din România. Aceştia cer Ministerului Educaţiei să fie reintrodusă această vacanţă intersemestrială a elevilor în perioada de iarnă. 

Cabanierii din staţiunea montană Rânca s-au alăturat acestui demers şi spun că ei au avut de suferit, au pierdut rezervări şi aglomeraţia s-a mutat spre weekend.

Elevii, profesorii şi părinţii sunt alături de aceştia şi spun că îşi doresc ca în perioada 1 februarie - 15 martie anul 2023 să aibă parte de această vacanţă timp de 2 săptămâni.

Au fost părinţi care şi-au învoit copiii de la şcoală pentru a putea merge cu ei în vacanţă la munte.

Când vor mai avea elevii vacanţă

Vacanţa de Paşte se acordă în perioada 15 aprilie 2022 – 1 mai 2022. În acest sens, vacanţa de primăvară cuprinde atât Paştele Catolic (17 aprilie), cât şi Paştele Ortodox ( 24 aprilie).

Vineri, 10 iunie, este ultima zi de şcoală, iar vacanţa de vară va ţine până la data din septembrie care va fi comunicată ulterior pentru începutul anului şcolar 2022 – 2023. 

Şcoala pentru anii terminali se va încheia pe data de 27 mai 2022, iar pentru clasa a VIII-a se încheie pe 3 iunie 2022.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite