Ministerul Educației, reacție după înjunghierea profesoarei în clasă

0
Publicat:

Ministerul Educației condamnă ferm agresiunea de orice fel în mediul școlar, indiferent dacă este îndreptată asupra elevilor, asupra cadrelor didactice sau asupra altor categorii de personal din instituțiile de învățământ. 

 Ministerul Educației monitorizează situația FOTO Inquam Photos Alexandru Bucsa
Ministerul Educației monitorizează situația FOTO Inquam Photos Alexandru Bucsa

Autoritățile au anunțat că vor continua să monitorizeze acțiunile întreprinse la nivelul unității școlare în care s-a produs incidentul, "pentru a ne asigura că vor fi respectate prevederile legale ce se impun a fi urmate în astfel de situații și pentru a avea certitudinea sprijinului pe care cei implicați, inclusiv elevii martori la incident, îl vor primi în perioada următoare".

"În cursul zilei de astăzi, Inspectoratul Școlar al Municipiului București a informat Ministerul Educației în legătură cu producerea unui incident la un liceu din București, respectiv un incident în care un cadru didactic a fost agresat de un elev, în timpul orei. Reprezentanții Ministerului Educației au ținut permanent legătura cu reprezentanții ISMB, care, de altfel, s-au deplasat la fața locului. Sunt în desfășurare demersuri ale instituțiilor competente, pentru stabilirea circumstanțelor în care s-a produs incidentul", au anunțat reprezentanții Ministerului Educației.  

Incident șocant la Colegiul Național "Ion Creangă" din Capitală

O profesoară de Japoneză de la Colegiul Național "Ion Creangă" a fost rănită cu un cuțit, în timpul orei de un elev de clasa a X-a, în vârstă de 16 ani. Femeia a fost dusă urgent la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Starea profesoarei este stabilă, conştientă, coperantă. Aceasta are o plagă superficială care a necesitat sutură, au explicat medicii care au preluat-o.

Ea a fost consultată de o echipă multidisciplinară şi nu necesită internare.

Potrivit elevilor din clasa unde a avut loc incidentul, agresorul, în vârstă de 16 ani, ar fi fost transferat la liceul ”Ion Creangă” în urmă cu un an și este descris de colegi, ca fiind retras și liniștit. Acesta a atacat dascălul după ce au fost anunțați că vor susține un test. Profesoara, care este suplinitor la Colegiul „Ion Creangă”, are 26 de ani.

La data de 5 aprilie 2023, în jurul orei 12.40, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 14 au fost sesizați, prin 112, cu privire la faptul că o femeie, cadru didactic la o unitate de învățământ din Sectorul 4, ar fi fost agresată de un elev, cu un obiect tăietor-înțepător, în timp ce se afla la ora de curs.

La fața locului s-au deplasat de urgență polițiștii și au identificat persoanele implicate, elevul aflându-se în custodia polițiștilor”, se arată în comunicatul poliției.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul. Adolescentul a fost preluat de polițiști. Acesta are dublă cetățenie, română și turcă.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite