Miercuri, grevă de avertisment în școli. Ce spune Ministrul Educației

0
Publicat:

O grevă de avertisment va avea loc miercuri, 17 mai, în toate școlile în care există membri de sindicat, între orele 11-13, conform anunțului sindicațiștilor. Ministrul Educației, Ligia Deca, a cerut profesorilor să supravegheze elevii din clase în timpul grevei.

Grevă de avertisment în școli / Foto: Arhivă
Grevă de avertisment în școli / Foto: Arhivă

„Eu fac apel, pe această cale, la cadrele didactice, care, sigur, trebuie să desfășoare protestul la școală, să supravegheze elevii, chiar dacă nu țin orele, pentru că este absolut normal ca să nu avem sincope în procesul educațional și să nu aducem nici necazuri familiilor care știu că au copiii la școală în anumite intervale orare. Deci, fac apel la cadrele didactice, care știu că sunt extrem de responsabile și țin foarte mult la, știu eu, starea de bine a copiilor, să poată să efectueze această perioadă de supraveghere. Sigur, fără să renunțe la greva de avertisment deja anunțată. Cred că se poate realiza acest lucru și semnalele noastre sunt că, în majoritatea cazurilor, lucrurile așa se vor întâmpla”, a spus Ligia Deca într-o intervenție la Digi24.

Greva generală anunțată de profesori va avea loc începând cu 22 mai. Reprezentanții asociațiilor spun că au fost nevoiți să apeleze la această formă extremă de protest ca ultimă soluție pentru ai determina pe guvernanți să nu mai ignore solicitările profesorilor.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite