Țara din Europa în care se propune ca persoanele care nu fac copii să primească 50.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Mișcarea Greva Nașterii” este deosebit de populară în rândul protectorilor climatici, deoarece aceștia consideră că un copil pune o presiune suplimentară asupra climei și doar că cine nu are copii ajută cu adevărat.

FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

O activistă pentru climă în vârstă de 35 de ani a explicat unei instanțe din Germania că ea s-a sterilizat pentru a nu aduce copii pe această lume. Dar lucrurile nu se opresc aici: activiștii cer o recompensă de 50.000 de euro pentru cuplurile fără copii. Motivul: astfel scad emisiile de CO2, scrie Ziarul Românesc.

Activista a ajuns în fața instanței după ce a blocat circulația pe un drum din Regensburg, Bavaria. Ea a descris în lacrimi motivele sterilizării ei: „Nu pot fi responsabilă de aducerea unor copii pe această lume”.

„Mișcarea Greva Nașterii”, deosebit de populară în rândul protectorilor climatici, susține că o persoană nenăscută ar putea economisi 58,6 tone de CO2 pe an. În comparație, a renunța la mașină înseamnă o scădere a emisiilor de doar 2,4 tone pe an.

Lidera mișcării anticopii este Verena Brunschweiger (42 de ani), care se autointitulează „antinatalistă” și a devenit o icoană a celor care refuză să aibă copii. Cu toată seriozitatea, ea cere 50.000 de euro pentru toți cei care au împlinit 50 de ani și nu au copii. Ca o recompensă pentru protejarea pământului.

De asemenea, mulți bărbați s-au alăturat mișcării și au suferit în mod voluntar o vasectomie. Un tânăr de 35 de ani care este citat de „Zeit” este convins că planeta este deja suprapopulată și nu are nevoie de mai mulți oameni: „Nu mă deranjează dacă mănânc din când în când carne sau îmi permit puțin transportul aerian. La urma urmei, economisesc mult mai mult CO2 dacă nu am copii”, spune el.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite