Mâine are loc un nou protest. Marius Nistor: Nu poate stabili niciun ministru ce este acceptabil pentru profesori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” a declarat că niciun minister nu poate stabili ce este acceptabil pentru profesori. Mâine va avea loc un nou protest al cadrelor didactice, începând cu ora 11:00.

Profesorii vor protesta vineri / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Profesorii vor protesta vineri / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Nu poate stabili niciun ministru ce este acceptabil pentru ei sau nu. Nu poate stabili niciun premier dacă ceea ce apare în memorandumul respectiv se ridică la înălțimea așteptărilor colegilor noștri”, a spus sindicalistul pentru Edupedu.ro.

Referitor la încrederea în memorandum, Nistor a spus că este dreptul profesorilor „să nu aibă încredere în momentul de față în astfel de documente, atâta vreme cât politicienii n-au respectat nici legi și ordonanțe de urgență”.

„În momentul de față, este vorba de credibilitate, pentru că indiferent ce ar fi, că ar fi lege, că ar fi ordonanță, că ar fi memorandum sau acord politic, e vorba de credibilitatea celor care trebuie să le ducă la îndeplinire. În România, politicienii au prorogat acte normative, au prorogat articole din legi care făceau referire la salarizarea celor din învățământ, făceau revenire la finanțarea învățământului. E greu să mai crezi că lucrurile s-au schimbat în momentul de față. Este vorba de o percepție generală. Oamenii nu cred”, a mai susșinut acesta.

Întrebat de reporter de ce ar fi ales Guvernul să vină cu un alt memorandum, având în vedere că primul a fost respins, Marius Nistor a precizat că el crede că astfel se încearcă găsirea unor soluții de rezolvare a conflictului. „Dar soluția, până la urmă, nu poate să apară decât atunci când se vine totuși cu un act normativ sau cu explicații foarte clare din partea unor persoane care reprezintă Ministerul Justiției. Ei să spună de ce anume nu pot veni o ordonanță de urgență”, a mai spus sindicalistul.

Un nou protest în București

Sindicaliștii din Educație vor protesta, vineri, 9 iunie, în București, începând cu ora 10. Angajații din învățământ sunt în continuare nemulțumiți de măsuri și au așteptări foarte mari după 30 de ani.

Program protest

Între 11.00 16.00 va avea loc o adunare publică urmată de un mars având drept scop atragerea atenției asupra obligativității soluționării problemelor salariale cu care se confruntă personalul din învățământul preuniversitar şi superior, astfel:

- Între orele 11.00-12.00, adunarea participanților in Piata Victoriei, respectiv Bd. Kiseleff, perimetrul cuprins între str. Arh Ion Mincu şi Piaţa Victoriei; - intre orele 12.00 12.30, adunare publică în Piaţa Victorie, perimetrul cuprins între prelungirea Bd. Aviatorilor, Parcul Kiseleff, Calea Victoriei, prelungirea Bd. lancu de Hunedoara:

- între orele 12.30-15.00, deplasare pe traseul Piaţa Victoriei - Bd. Nicolae Titulescu - urcare pod Basarab - str. Grozăveşti - Bd. Geniului sensul de mers dinspre Bd. Iuliu Maniu către Piața Răzoare - punct final Statuia Leu.

- între orele 15.00-15.30 adunare publică pe Bd. Geniului în proximitatea Statuli Leu -intre orele 15.30-16.00, defluirea totală a participanților.

Pe durata de desfăşurare a manifestației se vor folosi bannere, pancarte și mijloace audio, cu respectarea legislației în vigoare.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite