Elevii unui centru educațional din București au cucerit podiumurile la Olimpiada Națională de Informatică

0
Publicat:

Două treimi din cei aproape o sută de cursanți ai centrului educațional Nerdvana au obținut medalii în cadrul Olimpiadei Naționale de Informatică.

Elevii din București care au participat la finala World Robot Olympiad - Foto Nerdvana Arhivă
Elevii din București care au participat la finala World Robot Olympiad - Foto Nerdvana Arhivă

Concret, 62 de copii, din cei 98 de cursanți, au obținut medalii de aur, argint și bronz. Respectiv, 14 elevi au obținut medalia de aur, 22 de argint și 28 de bronz.  

Competiția Olimpiada Națională de Informatică este organizată de Ministerul Educației în colaborare cu Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI), sub conducerea profesoarei Dana Lica de la Colegiul Național I. L. Caragiale din Ploiești. 

Dintr-un total de 368 de medalii și 159 de premii, la nivelul capitalei București, 2 din 5 elevi medaliați provin din rândurile Nerdvana, iar la nivel național, 1 din 5 elevi premiați este de la Nerdvana, subliniind astfel impactul semnificativ al instituției asupra educației în informatică din România.”, spun reprezentanții centrului. 

De asemenea, jumătate din lotul lărgit al României pentru olimpiada internațională este format din elevi de gimnaziu ce frecventează cursurile acestui centru educațional: Horia Boeriu, Radu Catană, Traian Danciu, Răzvan Dedu, Rareș Hanganu, Roland Petrean, Luca Mureșan, Vlad Păunescu, Radu Vasile și Ștefan Vîlcescu.  

Și în cazul echipei de nivel liceal s-au calificat 5 elevi, din totatul de 30: Ardelean Alexandru, Arseniu Victor, Mihai Mocanu, Rareș Neculau și Ștefan Nuță.  

Succesele copiilor sunt o dovadă a muncii asidue și a orei lungi petrecute împreună în fața ecranelor, rezolvând probleme și dezvoltând soluții inovative. Astfel de reușite nu ar fi fost posibile fără suportul și îndrumarea constantă a unei echipe de profesori devotați. (...) Cu fiecare linie de cod scrisă și fiecare algoritm dezvoltat, elevii Nerdvana nu doar că își afișează talentul, dar și plasează România pe harta mondială a excelenței în programare.”, afirmă reprezentanții centrului educațional. 

Nu este prima dată când elevii centrului educațional Nerdvana pun România pe hartă. Aceștia au câștigat o medalie de Aur și una de Argint la Finala World Robot Olympiad din Panama, organizată anul trecut. Competiția internațională, s-a desfășurat sub tema „Conectarea lumii” și a adunat 451 de echipe din 80 de țări. Echipa Nerdvana Mensa a obținut Medalia de Aur la categoria RoboMission Senior, iar echipa Nerdvana Taurus a câștigat Medalia de Argint la categoria RoboMission Junior. În septembrie 2023, elevii au obținut medalia de argint la competiția WRO Friendship Invitation Tournament

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite