Românul de la Cambridge cu diplomă de „ambasador“ în Marea Britanie. Andrei Mărgeloiu a fost olimpic național la Informatică

0
Publicat:

Andrei Mărgeloiu, din Târgu Jiu, doctorand la Universitatea Cambridge, a primit pentru a doua oară „Diploma de ambasador” din partea Ambasadei României în Marea Britanie, pentru contribuțiile științifice pe parcursul studiilor de doctorat.

Andrei Mărgeloiu este doctorand la Universitatea Cambridge Fotp: Facebook/Andrei Margeloiu
Andrei Mărgeloiu este doctorand la Universitatea Cambridge Fotp: Facebook/Andrei Margeloiu

Lucrarea sa de doctorat constă în folosirea inteligenţei artificiale pentru a stabili cel mai bun tratament de combatere a cancerului. Andrei va finaliza studiile doctorale în anul 2024.

Sunt profund onorat să primesc <Diploma de ambasador> pentru contribuțiile mele științifice pe parcursul studiilor mele de doctorat. Acest premiu, acordat anual de ambasadorul României în Marea Britanie, recunoaște un student postuniversitar român în Marea Britanie care a extins semnificativ frontierele cunoștințelor științifice“, este mesajul transmis de Andrei Mărgeloiu.

„Sunt motivat să continui să urmăresc excelența în domeniul meu“

Tânărul a spus că premiu reflectă importanța cercetării sale și contribuția pe care o are la comunitatea științifică: „Acest premiu reflectă dedicarea și munca grea pe care am investit-o în ultimii patru ani. Subliniază importanța cercetării mele și contribuția acesteia la comunitatea științifică. Sunt recunoscător pentru această recunoaștere și sunt motivat să continui să urmăresc excelența în domeniul meu“.

Premiul primit pentru a doua oară de Andrei Mărgeloiu Foto: FacebookAndrei Mărgeloiu/F
Premiul primit pentru a doua oară de Andrei Mărgeloiu Foto: FacebookAndrei Mărgeloiu/F

Andrei Mărgeloiu a fost student la University College London (UCL). A terminat facultatea de Informatică cu a doua medie din Departamentul de Inginerie, iar pentru rezultatele de excepţie a fost distins atunci pentru prima dată cu „Diploma Ambasadorului“, acordată de Ambasada României celui mai bun student român care studiază în Anglia.

Andrei a urmat, apoi, masteratul la Universitatea Cambridge, iar trecerea a fost destul de dificilă. „Primul impact a fost la masterat, atunci când am venit de la UCL la Universitatea Cambridge. A fost o schimbare bruscă şi dificilă. Mi s-a părut de două ori mai dificil. Este un nivel foarte ridicat, iar locurile pentru cei care doresc să studieze sunt mai puţine. Universitatea are o reputaţie mai mare şi mulţi tineri doresc să aplice şi cei mai buni reuşesc să intre. Sunt locuri puţine, mulţi doresc să aplice şi este normal ca nivelul să fie unul ridicat, iar cerinţele sunt mari“, a povestit tânărul pentru Adevărul.

La finalul programului de masterat, Andrei a fost notat cu 85 de puncte, scor care i-a permis să se înscrie şi la doctorat. „Nu mă aşteptam să finalizez masteratul cu un rezultat atât de bun, având în vedere că nota minimă pentru a mă putea înscrie la doctorat este de 75 de puncte“, a precizat acesta.

Andrei Mărgeloiu este absolvent al Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu. Acesta a fost de trei ori medaliat cu aur la Olimpiada Naţională de Informatică.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite