15 secunde i-au despărțit pe trei elevi români de locul I la un Concurs Internațional de robotică

0
Publicat:

Trei elevi din România, colegi de clasă, au obținut medalia de argint în cadrul competiției World Robot Olympiad (WRO) Friendship Invitational Tournament, incheiată ieri, care a avut ca temă „Conectarea lumii".

Echipa Nerdvana Triangulum s-a clasat pe locul 2 la WRO - Foto Nerdvana
Echipa Nerdvana Triangulum s-a clasat pe locul 2 la WRO - Foto Nerdvana

Competiția a adunat 218 echipe de tineri pasionați de robotică din 41 de țări. Acestea au concurat în cadrul a trei tipuri de probe Robomission Elementary, Robomission Junior și Robomission Senior.

Proba Robomission Senior, în cadrul căreia elevii din România s-au făcut remarcați , a constat în găsirea unei soluții prin care robotul va ajuta la încărcarea și descărcarea navelor, la alimentarea și pilotarea în larg.

Cei trei elevi, Victor Teodor Nicola, Andrei Ștefan Ismană, Mihai Adrian Mocanu, sunt colegi în clasa a XI-a la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, București. Aceștia au mai participat în trecut la Olimpiada Națională de Informatică unde au obținut medalii de aur și de argint.

Victor, Ștefan și Adrian au făcut parte din echipa Nerdvana Triangulum și s-au pregătit întreaga vară pentru acest concurs. Ștefan a fost singurul dintre cei trei care a participat anterior la această competiție, obținând tot locul al doilea. De asemenea, acesta a obținut o medalie de argint în Ungaria, în 2022, la un concurs de robotică și una de aur, în Filipine, în 2020.

Nerdvana Triangulum pe locul al doilea - Foto Nerdvana
Nerdvana Triangulum pe locul al doilea - Foto Nerdvana

Punctajul obținut de echipa elevilor români a fost același ca al echipei din Taiwan, poziționată pe primul loc, iar pentru a obține clasamentul final s-a luat în calcul timpul de rulare al programului. Timpul de execuție al programului dezvoltat de echipa Nerdvana a fost mai lent cu 15 secunde decât cel al echipei din Taiwan.

Probele s-au desfășurat de-a lungul a două zile. Liceeni români au fost îndrumați de mentorii Nerdvana: Marcela Priboi, Mihai Tuțu și Justin Onișoru.

Membrii echipelor Nerdvana - Foto Nerdvana
Membrii echipelor Nerdvana - Foto Nerdvana

De la același centru educațional s-au calificat cele mai multe echipe din țară. Alături de Nerdvana Triangulum, a participat la aceeași categorie echipa Nerdvana Scorpio formată din 2 eleve din clasa a XII și a X -a din București, acestea s-au poziționat pe locul 8 din 41.

La categoria Robomission Junior, a participat Nerdvana Hydra formată din 2 elevi din clasa a VIII-a și a IX-a din București, aceștia plasându-se pe locul 28 din 47.

Concursul World Robot Olympiad (WRO) Friendship Invitational Tournament a avut loc Odense, Danemarca.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite