Ecaterina Andronescu pregăteşte reforma şcolii profesionale româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat la o conferinţă de miercuri că principalul său obiectiv, în următoarele două luni, este ”regândirea şcolii profesionale”, prin ”restructurarea lor”, potrivit Agerpres.

Regândirea ideii de şcoală profesională şi de liceu tehnologic reprezintă un obiectiv principal pentru următoarele două luni, a declarat miercuri, într-o conferinţă de specialitate organizată la Salonul Internaţional de Mobilă, Echipamente şi Accesorii /SIM 2012/, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, potrivit Agerpres.ro.

”În următoarele două luni, principalul meu obiectiv este să regândesc şcoala profesională. Trebuie să mergem pe restructurarea acestor şcoli. Nu îmi este foarte clar care este cea mai potrivită formulă”, a încercat să explice oficialul intenţiile sale de reformă.

Şcoala profesională, reformată o dată de Andronescu 

Andronescu a menţionat că, în 2011, ea însăşi a decis să transforme şcolile profesionale în şcoli de arte şi meserii, motivând că acestea deveniseră ”total neatractive”.

Andronescu a explicat că a încercat atunci să ”le racordeze la piaţa muncii” şi să identifice domeniile în care angajatorii au nevoie de specialişti în anumite meserii.

Ideea acesteia este de a încheia parteneriate între angajatori şi unităţile de învăţământ, pe baza acestor nevoi identificate, prin care şcoala se angajează să pregătească specialişti, iar angajatorul să preia absolvenţii în cea mai mare parte a lor.

Ministrul Educaţiei a menţionat, totodată, că regândirea liceelor tehnologice şi extinderea numărului de şcoli postliceale sunt subiecte aflate pe agenda de priorităţi în perioada următoare.

”Trebuie să racordăm şi liceul tehnologic la piaţa muncii şi domeniile în care construim aceste licee să fie compatibile cu nevoile angajatorilor. De asemenea, după ce definim domeniile în care regândim liceele tehnologice, dar şi şcolile postliceale, să trecem la faza redactării manualelor de specialitate”, a explicat Andronescu.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite