Prima moţiune a PDL din Opoziţie vizează plagiatul lui Ponta şi introducerea bacalaureatului profesional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cezar preda

PDL va depune, vineri, la Camera Deputaţilor, o moţiune simplă pe Educaţie cerând  anularea titlului de doctor deţinut de Victor Ponta, dar şi a bacalaureatului profesional. Aceasta ar fi prima moţiune din postura de partid de Opoziţie, a anunţat marţi prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda.

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a anunţat marţi, că Biroul Permanent Naţional (BPN) al PDL a luat decizia de a depune la Camera Deputaţilor această moţiune simplă pe Educaţie.

”Este prima moţiune pe care PDL o depune la adresa Guvernului Ponta după ce democrat-liberalii au intrat în opoziţie”, a spus Cezar Preda.

El a precizat că democrat-liberalii îi cer ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, ”să anuleze titlul de doctor a lui Victor Ponta”.

”Abrambureală” în învăţământ

Preda a mai spus că mesajul dat de guvernanţi la începerea anului şcolar, legat de mutarea clasei pregătitoare înapoi la grădiniţă din 2013, arată că ”va continua o abrambureală în sistemul de învăţământ”.

Cezar Preda a mai spus că ”destabilizarea sistemului de învăţământ nu s-a oprit”, criticând astfel adoptarea, luni, de către senatori a introducerii bacalaureatului profesional din 2013, considerat ”o formă comunistă de a da o hârtie”.

”Ce se întâmplă azi în educaţie e urmare a unui pact pe educaţie semnat de liderii politici. Anul şcoar a început cu presiune maximă, într-o săptămână au fost schimbaţi 1.000 de director de şcoli”, a precizat Preda, care l-a criticat pe Ponta pentru că, ”fără o analiză temeinică”, a vorbit despre desfiinţarea clasei zero din şcoli.

După două amânări, Bac-ul profesional a trecut de Senat

Iniţiativa de a introduce bacalaureatul profesional începând cu acest an şcolar a trecut luni de votul din plenul Senatului, care era camera decizională. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, anunţase oricum că, în cazul în care proiectul nu ar fi trecut de votul senatorilor, acesta ar fi fost promovat prin ordonanţă de urgenţă.

Prezent la deschiderea anului şcolar la Colegiul Naţional Spiru Haret din Târgu-Jiu, premierul Victor Ponta a anunţat că, de anul viitor, clasa pregătitoare trebuie mutată înapoi la grădiniţă, în loc de şcoli şi licee, cum s-a întâmplat anul acesta.

Acesta a explicat că ”s-au cam grăbit cu clasa zero anul acesta”, iar locul clasei pregătitoare este la grădiniţă din 2013. 

Victor Ponta a fost în centrul unui scandal legat de acuzaţiile de plagiat ce i se aduc pentru lucrarea sa de doctorat, începând din iunie.

Acesta a primit de atunci trei verdicte de plagiat (Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, Comisia de Etică, precum şi Senatul Universităţii din Bucureşti), în timp ce Consiliul Naţional de Etică, subordonat Ministerului Educaţiei, a stabilit că teza de doctorat nu e un plagiat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite