Cum vor fi recuperate orele pierdute din cauza grevei

0
Publicat:

Trei săptămâni de grevă recuperate în trei zile. Cum? În unele școli funcționează „ora” de 25 de minute, urmate de 5 minute pauză.

Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Totodată, Ministerul Educației a stabilit un tarif cu 4 lei mai mare per lucrare față de anul trecut, pentru profesorii care corectează lucrările și supraveghează examenele naționale.

Astfel, la Evaluarea Națională 2023, vor primi 15 lei pentru o lucrare corectată, iar la Bacalaureat câte 18 lei. Sumele pentru asistenții supraveghetori la examene vor fi la Bacalaureat de 157 de lei pe zi, iar la Evaluarea Națională 145 lei pe zi.

Potrivit Digi24, unele școli au stabilit ora de curs la 25 de minute și pauza la 5. Astfel, în programul 8.00 - 15.00, vor fi cam 14 ore de cursuri pentru elevi pe zi.

Profesorii vor să recupereze cam 42 de ore, care vor fi plătite. Ministerul a comunicat că se poate recupera doar o săptămână din iunie din timpul grevei, nu și cea din mai, potrivit aceleiași surse.

Potrivit profesoarei Andreia Bodea, directoarea Colegiului Național „I.L. Caragiale“ din București, orele pierdute de elevi în cele trei săptămâni de grevă generală în Educație nu vor mai putea fi recuperate în aceste ultime zile, ci, eventual, în toamnă. Aceasta mai spune că în liceul pe care îl conduce profesorii au continuat să-i pregătească pe elevi pentru examenele naționale chiar și pe perioada grevei.

Mediile elevilor de clasa a VIII-a urmează să fie încheiate, la fel și la clasa a XII-a, în această săptămână. În plus pentru elevii de clasa a XII-a urmează să se facă echivalarea probelor orale de Bacalaureat cu mediile obținute în liceu la discipline. Potrivit unui ordin de ministru, mediile elevilor din clasele terminale pot fi încheiate până la finalul acestei săptămâni. Înscrierea la examenele naționale a fost totodată prelungită până pe 16 iunie.

Examenele absolvenților de clasa a VIII-a încep luni, 19 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Elevii care nu au două note sau sunt în stare de corigență vor susține examene pentru încheierea situației școlare, până pe 16 iunie.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite