Cu cât a crescut costul standard de copil de grădiniță și școală față de anul trecut

0
Publicat:

Ministerul Educației a anunțat că valoarea coeficientului aferent costului standard de copil, preșcolar sau elev, a crescut cu 38% față de anul trecut, în ceea ce privește cheltuielile salariale. 

Costul per copil de grădiniță și școală a crescut cu 38% - Foto Pexels
Costul per copil de grădiniță și școală a crescut cu 38% - Foto Pexels

Mai exact, potrivit anunțului Ministerului Educației, costurile au crescut după ce cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora pentru anul 2024 au crescut cu 38% faţă de anul 2023. 

Miercuri, 31 ianuarie, Guvernul a aprobat Hotărârile privind aprobarea normelor metodologice pentru determinarea costului standard per antepreşcolar/preşcolar/elev, pentru finanţarea de bază atât a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, cât şi a unităţilor de învăţământ preuniversitar particular şi confesional acreditate şi autorizate, fără taxă. 

Avem cea mai mare creştere a costului standard per antepreşcolar/preşcolar/elev, efect direct al intrării în vigoare a pachetului legislativ adoptat anul trecut. Valoarea coeficientului 1 aferent costului standard per antepreşcolar/preşcolar/elev privind cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora pentru anul 2024 a crescut cu 38% faţă de anul 2023, respectiv de la valoarea de 6.834 de lei la valoarea de 9.431 de lei", a transmis Ministerul Educației.  

De asemenea, valoarea coeficientului 1 aferent costului standard per antepreşcolar, preşcolar, elev privind cheltuielile cu formarea continuă şi cheltuielile cu bunuri şi servicii pentru anul 2024 a crescut cu 13,8% faţă de anul 2023, respectiv de la valoarea de 570 de lei la valoarea de 649 de lei, conform Agerpres. 

EducațiePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite