Bătălie pentru mărirea vacanţei elevilor. Când va începe şcoala

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: gov.ro
FOTO: gov.ro

Comisia de Dialog Social (CDS) a discutat luni despre structura anului şcolar 2019-2020. Deşi reprezentanţii elevilor şi ai părinţilor au susţinut începerea anului şcolar pe data de 9 septembrie, încă nu s-a ajuns la o decizie, aceasta urmând a fi luată de către ministrul interimar.

Luni  s-a propus ca vacanţa de vară să nu fie prelungită până în 16 septembrie, aşa cum îi ceruse Viorica Dăncilă Ecaterinei Andronescu. Astfel, anul şcolar 2019-2020 va începe pe data de 9 septembrie, conform Federaţiei Coaliţia pentru Educaţie. Decizia finală îi aparţine însă ministrului interimar Breaz, nu Coaliţiei pentru Dialog Social. Ministerul Educaţiei a transmis că încă se dezbat concluziile întâlnirii de luni. 

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi Iulian Cristache, a arătat că discuţiile din şedinţă au fost tensionate. „Pentru prima dată, de când sunt preşedintele federaţiei, s-a încercat să ni se bage pumnul în gură... de catre reprezentantul Ministerului Muncii.

O doamnă, care văzând opozitia societatii civile, a atras atentia SdS, domnului Gigel Paraschiv, că noi avem statut de invitaţi si nu membrii comisiei. Adică, beneficiarii primari si secundari trebuie să pună batista pe tambal. (...) Toţi, dar absolut TOŢI... nu am fost de acord cu modificarea structurii anului scolar. Acum... aşteptăm decizia politică”, a precizat Cristache. 

Decizia comisiei urmează să fie validată de ministrul interimar al Educaţiei, Daniel Breaz.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite