Un avion s-a prăbuşit peste un cartier rezidenţial în oraşul columbian Medellin VIDEO

0
Publicat:

Cel puțin opt persoane și-au pierdut viața, după ce avionul de tipul „Piper” în care se aflau s-a prăbuşit luni peste un cartier rezidenţial în oraşul columbian Medellin, relatează agenţiile AFP şi EFE.

Avionul bimotor decolase de pe aeroportul Olaya Herrera din Medellin cu şase pasageri şi doi membri de echipaj şi avea ca destinaţie localitatea Pizarro. Imagini distribuite pe reţelele de socializare arată o coloană densă de fum negru ridicându-se deasupra caselor, în zgomotul de sirene al vehiculelor echipajelor de salvare venite la faţa locului.

Avionul de mici dimensiuni s-a prăbușit peste o clădire FOTO Twitter Alcadia de Medellin
Avionul de mici dimensiuni s-a prăbușit peste o clădire FOTO Twitter Alcadia de Medellin

Conform primarului oraşului Medellin, Daniel Quintero, echipajul avionului ''a semnalat o pană de motor la decolare şi nu a reuşit să revină pe aeroportul Olaya Herrera''.

Capitală a provinciei muntoase Antioquia, Medellin este al doilea cel mai mare oraş al Columbiei şi este situat în centrul văii Aburra.

Avion privat, prăbușit în Marea Baltică

La data de 5 septembrie, un avion privat s-a prăbușit în Marea Baltică în circumstanțe misterioase, după un zbor care a determinat NATO să ridice avioane de vânătoare de la sol. 

Aeronava de mici dimensiuni decolase din sudul Spaniei și transporta patru persoane spre Köln, Germania. Aparatul nu a aterizat la destinație, ci a continuat să zboare spre nordul Europei. Controlorii de trafic aerian nu au reușit să stabilească contactul cu echipajul.

Piloții NATO care au urmărit avionul spun că nu au văzut pe nimeni în cabina de pilotaj.

Oficialii letoni au anunțat că avionul Cessna 551 era înregistrat în Austria, dar proprietarul se afla în Spania. Potrivit FlightRadar24, aeronava a decolat din orașul spaniol Jerez de la Frontera la ora 12:56 GMT.

După câteva ore, la 17:37, a început să piardă viteză și altitudine. Conform ziarului german Bild, aparatul de zbor raportase probleme de presurizare după decolare. Echipe de salvare din Letonia, Suedia și Lituania au ajuns în zonă la scurt timp după anunțul că avionul s-ar fi prăbușit în mare, aproape de orașul leton Ventspils.

Știri Externe



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite