Un pod pe care se aflau sute de oameni, prăbușit în India: cel puțin 90 de morți VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puțin 90 de persoane au murit și alte 70 sunt grav rănite după ce un pod suspendat deasupra unui râu din vestul Indiei s-a prăbușit, duminică, în timp ce era traversat de sute de persoane, relatează Reuters, conform Agerpres.

Oamenii agățați de podul prăbușit.
Peste 400 de persoane se aflau pe pod. Foto: Captură video Twitter

Imaginile difuzate de televiziunile care se afla la fața locului arată zeci de oameni agățați de cablurile podului prăbușit, în timp ce echipele de intervenție încearcă să-i salveze. 

Aproximativ 400 de persoane se aflau pe podul de peste râul Machchu, în orașul Morbi, când structura a început să cedeze.  Conform unui responsabil local, persoanele care erau pe pod participau la un ritual în cadrul unui festival religios.

Munca salvatorilor

Operațiunea de salvare continuă la locul tragediei. Este complicată de vizibilitatea redusă pe apă pe timp de noapte. Autoritățile nu exclud ca numărul victimelor să crească în continuare. Majoritatea morților sunt femei și copii, precum și bătrâni, a declarat ministrul Locuințelor și Dezvoltării Rurale Brijesh Merja, care se află la locul tragediei.

Forțele Navale Speciale ale Marinei Indiene au fost trimise la locul tragediei. „Baza navală indiană Valsura din Jamnagar (Gujarat) a trimis o echipă de peste 40 de militari să participe la operațiunea de salvare din Morbi. Printre aceștia se numără forțele navale speciale și marinari care înoată bine”, a declarat ANI , citat de aceștia .

La locul tragediei au fost trimise și patru echipe ale Forței Naționale de Răspuns la Dezastre.

Prim-ministrul Narendra Modi este responsabil de operațiunea de salvare, căreia i s-au alăturat localnicii. Gujarat este statul natal al primului ministru indian, unde și-a început cariera politică.

Podul Morby

Pasarela suspendată Morbi din statul indian Gujarat este considerat un monument istoric și de inginerie al secolului al XIX-lea. Podul a fost construit în mai multe etape și deschis pe 20 februarie 1879 de guvernatorul de atunci al Bombayului, Richard Temple. Designul podului a fost inspirat de Londra victoriană.

Podul are o lățime de 1,25 m, o lungime de 233 m și este situat deasupra râului Machkhu, facând legătura între complexul palatului Darbargadh și Colegiul de Inginerie Lahdirji. Conform planului constructorilor, podul trebuia să reflecte „caracterul progresist și științific al conducătorilor din Morbi”. La un moment dat, clădirea a fost numită un miracol ingineresc.

Conducătorii din Morby, inspirați de influențele coloniale, au decis să construiască un centru modern și frumos pe malul râului, iar pasarela s-a dorit a fi unul dintre simbolurile sale. Ghidurile pentru India de Vest îl consideră una dintre atracțiile recomandate pentru vizionare.

În timp, podul a intrat în paragină și în luna martie a acestui an a fost închis pentru reparații. A fost redeschis publicului în urmă cu doar patru zile, pe 26 octombrie, după șapte luni de muncă de către o firmă privată. Cu toate acestea, clădirea nu fusese recepționată de municipalitate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite