Avion de mici dimensiuni, prăbușit în Giurgiu. Două persoane carbonizate, găsite la fața locului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi oameni au murit sâmbătă, 27 august, într-un accident aviatic în Giurgiu. Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit lângă localitatea Letca Nouă din județul Giurgiu. 

Avionul de mici dimensiuni prăbușit la Letca Nouă, Giurgiu. SURSA ISU Giurgiu
Avionul de mici dimensiuni prăbușit la Letca Nouă, Giurgiu. SURSA ISU Giurgiu

UPDATE: La bord se aflau instructorul de zbor Valentin Anghel (54 ani), care deține o școală de zbor în Letca Nouă, Giurgiu, și o tânără de 28 ani care efectua zborul de agrement. 

UPDATE: Accidentul aviatic a fost anunțat prin două apeluri efectuate la numărul de urgență 112. Se pare că unul dintre apelanți ar fi chiar soția unuia dintre pasagerii avionului. 

ISU Giurgiu a primit un apel la numărul de urgență 112 prin care erau anunțați că în zona localității Letca Nouă s-a prăbușit o aeronavă de mici dimensiuni. 

UPDATE: Raed Arafat, șeful IGSU, spune că avionul ar fi decolat de pe Aerodromul Letca Nouă, situat în apropiere. 

„Primul echipaj care a ajuns la fața locului a găsit avionul de mici dimensiuni într-o zonă de pădure. Din nefericire, două persoane, care se aflau în interior, au fost găsite decedate”, transmite ISU Giurgiu.

Din cadrul ISU Giurgiu, la locul indicat, au fost alocate două mașini de stingere, o ambulanță SMURD și o ambulanță SAJ. În sprijinul echipajelor operative s-a dispus suplimentarea resurselor cu o mașină de stingere și o ambulanță SMURD, aparținând ISU Teleorman.

De asemenea, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, s-a solicitat și o resursă aviatică din cadrul IGAV.

La fața locului au fost găsite două persoane carbonizate

Nouă accidente în care au fost implicate aeronave de mici dimensiuni au avut loc în România în ultimii cinci ani

2022

26 martie - Un avion de acrobaţie s-a prăbuşit în comuna Târgşoru Vechi, sat Strejnicu, judeţul Prahova. Pilotul a decedat.

2021

10 august - Un avion privat de mici dimensiuni s-a prăbuşit pe raza localităţii Chitila, pe un câmp, două persoane rănite, conştiente, fiind preluate de SMURD şi transportate la spital.

2020

19 martie - Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, în zona localităţii Şiria din judeţul Arad, fiind înregistrate două victime.

2019

15 mai - Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit într-o zonă montană din apropierea oraşului Nehoiu din judeţul Buzău, accident în urma căruia două persoane au murit.

21 februarie - O aeronavă de şcoală şi agrement, cu două persoane la bord, a aterizat forţat pe o zonă de câmp, în apropierea aeroportului Tuzla. Aparatul de zbor era unul bimotor de tip Diamond Aircraft (DA) 42, iar accidentul a avut loc în apropierea pistei. O persoană a decedat.

2018

7 noiembrie - Un accident aviatic în care a fost implicat un aparat de zbor de mici dimensiuni a avut loc pe un câmp de lângă localitatea argeşeană Topoloveni. Pilotul a fost rănit.

4 august - Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în aer în timpul unor zboruri de antrenament efectuate deasupra localităţii Frătăuţii Vechi, din judeţul Suceava. Unul dintre piloţi a murit.

2017

21 octombrie - Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat pe un câmp din judeţul Alba, în zona localităţii Vinţu de Jos, incident în urma căruia pilotul a murit.

19 octombrie - Un avion de mici dimensiuni cu două persoane la bord, s-a prăbuşit în zona localităţii Tătăruşi din judeţul Iaşi. În urma impactului, pilotul aparatului a murit, iar cea de-a o doua persoană a suferit multiple contuzii.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite