Val de critici după declaraţii considerate „rasiste'' făcute de Trump la adresa alegătorilor de culoare

0
Publicat:

Donald Trump a declanşat un val de critici sâmbătă, după ce a făcut mai multe declaraţii în legătură cu alegătorii de culoare, sugerând că inculpările care îl vizează l-au făcut un candidat plăcut în ochii afro-americanilor, relatează AFP, citată de Agerpres.

Donald Trump. FOTO Shutterstock
Donald Trump. FOTO Shutterstock

Fostul lider de la Casa Albă, posibilul candidat republican la alegerile din noiembrie din SUA, a făcut afirmațiile considerate „rasiste'' vineri seara, în timpul unei întâlniri cu un grup de afro-americani conservatori din Carolina de Sud.

„Mulţi spun că persoanele de culoare mă plac pentru că au suferit atât de mult şi au fost discriminate, iar ele mă văd drept o persoană care a fost discriminată", a spus Trump.

Vizat de procese penale, Donald Trump a mai spus, referitor la faimoasa sa fotografie judiciară: „Ştiţi cine a acceptat-o mai mult decât oricine? Populaţia de culoare, este incredibil".

„Comentarii ruşinoase şi rasiste", 

Declaraţiile lui Trump au fost criticate atât de democraţi, cât şi de republicani, care au considerat că ele fac conexiuni nedorite între afro-americani şi criminalitate.

„Donald Trump a urcat pe scenă pentru a face comentarii ruşinoase şi rasiste", a denunţat Joe Biden într-un comunicat.

O reacție similară a avut sâmbătă și Nikki Haley, singurul candidat notabil aflat încă în cursă pentru nominalizarea republicană împotriva lui Donald Trump: „Este dezgustător".

Sâmbătă, cei doi candidaţi s-au confruntat la alegerile primare din Carolina de Sud, câştigate de Donald Trump.

Acesta este haosul care îl însoţeşte pe Donald Trump, iar acest tip de declaraţii ofensatoare vor continua în fiecare zi până la alegeri", a avertizat Nikki Haley.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite