Reacția lui Putin după ce Biden l-a făcut „ticălos nebun”: De aceea este mai bun pentru noi

0
Publicat:

Preşedintele rus Vladimir Putin a susţinut joi că recentul calificativ de "ticălos nebun" folosit referitor la el de omologul său american Joe Biden arată de ce Kremlinul îl consideră totuşi pe acesta din urmă preferabil ca preşedinte faţă de Donald Trump, relatează Reuters.

Vladimir Putin susține în continuare că Biden e preferabil lui Trump
Vladimir Putin susține în continuare că Biden e preferabil lui Trump FOTO arhiva Adevărul

"Noi suntem gata să lucrăm cu orice preşedinte. Dar eu cred că pentru noi Biden este preferabil, pentru Rusia, şi judecând după ce a spus am perfectă dreptate", a declarat surâzând Putin la televiziunea de stat.

"Nu-i ca şi cum mi-ar putea spune ' Mulţumesc, Volodea, bravo, mi-ai fost de mare ajutor", a adăugat el.

"M-aţi întrebat care este mai bun pentru noi. Am spus atunci şi cred în continuare că pot să repet: Biden", a subliniat Putin.

Kremlinul a declarat joi că remarca liderului de la Casa Albă la adresa lui Vladimir Putin nu face cinste SUA şi celor care utilizează un astfel de limbaj şi consideră că a fost o încercare nereuşită a preşedintelui american de a apărea ca un "cowboy de la Hollywood".

Expresia folosită de Biden în limba engleză, miercuri, la un eveniment legat de strângerea de fonduri pentru alegeri la San Francisco, a fost "crazy SOB", prescurtare de la "son of a bitch", care poate fi tradusă prin "nenorocit", "ticălos" sau "fiu de căţea".

Întrebat săptămâna trecută de un jurnalist care preşedinte ar fi mai bun pentru Rusia, în perspectiva alegerilor prezidenţiale care au loc în noiembrie în SUA, Putin a răspuns: "Biden este o persoană mai experimentată. Este previzibil, este un politician cu experienţă".

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite