Unul dintre colegii lui Djohar Ţarnaev va fi eliberat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O judecătoare federală a acceptat luni să îl pună în libertate pe unul dintre prietenii suspectului în ancheta privind atentatul de la Boston, Djohar Ţarnaev, acuzat că a minţit anchetatorii după sângerosul incident.

Robel Phillipos, un american în vârstă de 19 ani de origine etiopiană, urmează să fie eliberat după plata unei cauţiuni de 100.000 de dolari şi plasat sub arest la domiciliu, potrivit BBC News.

El a fost acuzat săptămâna trecută de fals în declaraţii, pentru că i-a minţit pe anchetatori în trei ocazii, la 19, 20 şi 25 aprilie, afirmând că nu a trecut împreunã cu doi prieteni de origine kazahă prin camera lui Djohar Ţarnaev, în seara zilei de 18 aprilie, după ce aflaseră că acesta este căutat pentru dublul atentat de la Boston. Cei trei adolescenţi au plecat cu rucsacul şi laptopul acestuia.

Phillipos, prezent luni la audiere în ţinuta portocalie de arestat, cu lanţuri la picioare, va fi încredinţat mamei sale unde va fi plasat sub arest la domiciliu până la data procesului său, fără posibilitatea de a părăsi locuinţa, cu excepţia cazului în care se întâlneşte cu avocaţii sau din motive medicale, a precizat judecătoarea Marianne Bowler, de la tribunalul federal din Boston.

Ea a adăugat că adolescentul va trebui să poarte în permanenţă o brăţară electronică.

Robel Phillipos l-a cunoscut pe Ţarnaev la Universitatea Massachusetts-Dartmouth şi riscă opt ani de închisoare şi 250.000 de dolari amendă.

Data la care va debuta procesul său nu a fost fixată până în prezent. O nouă audiere a fost stabilită pentru 17 mai.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite