Unchiul lui Tamerlan Ţarnaev se va ocupa de înmormântare, însă niciun cimitir american nu vrea să-l îngroape. „Aruncaţi-l peste bord ca pe Osama!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tamerlan Ţarnaev (stânga) a murit într-un schimb de focuri FOTO Reuters
Tamerlan Ţarnaev (stânga) a murit într-un schimb de focuri FOTO Reuters

Unchiul celor doi suspecţi în dublul atentat de la Boston, Ruslan Ţarni, va fi cel care se va ocupa de înmormântarea lui Tamerlan Ţarnaev, ucis de poliţiştii americani într-un schimb de focuri în urmă cu mai bine de două săptămâni. Intenţia rudelor de a-l îngropa pe presupusul terorist în SUA i-a înfuriat pe americani, câţiva dintre ei ieşind în stradă.

Ţarni, care are o mică afacere în Montgomery Village, a ajuns duminică la casa funerară Worcester, aflată la periferia Bostonului. Unchiul fraţilor Ţarnaev a venit împreună cu trei bărbaţi, despre care presa scrie că ar fi reprezentanţi religioşi. Aceştia ar trebui să ducă la capăt ritualurile musulmane de înmormântare, care presupun, printre altele, şi spălarea cadavrului lui Ţarnaev.

Unchiul celor doi presupuşi terorişti nu ştie însă unde îl va îngropa pe nepotul său, fiindcă mai multe cimitire din Boston şi din împrejurimi au refuzat să-i ofere un loc de veci.

„A locuit în SUA. A crescut aici, iar în ultimii zece ani a decis să trăiască în Cambridge, aşa că orice idee că trebuie dus în ţara lui... ţara lui e Cambridge, Massachusetts”, a declarat Ţarni jurnaliştilor adunaţi în faţa casei de pompe funebre unde au fost transportate rămăşiţele pâmânteşti ale lui Tamerlan.

Directorul casei funerare, Peter Stefan, a spus că va încerca să ceară ajutorul oraşului Cambridge, unde locuia Ţarnaev. Dacă nici autorităţile locale de acolo nu-l vor ajuta, acesta spune că va apela la ajutorul statului american. „Trebuie să-l îngropăm. Nu contează cine e, ce e, în ţara asta morţii se îngroapă. Nu-mi pasă cine e”, a mai spus Stefan.

Evident, posibilitatea ca presupusul terorist să fie îngropat pe teritoriu american a suscitat proteste. „Dacă îl îngropaţi pe pământ american, noi îl vom dezgropa”, au scandat câţiva protestatari duminică. Potrivit Associated Press, mai mulţi oameni au trecut duminică pe lângă casa funerară Worcester, urlând: „Aruncaţi-l peste bord ca pe Osama bin Laden!”.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite