Colegii lui Djohar Ţarnaev l-au ajutat „să scape de belele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dias Kadyrbayev (stânga) si Djohar Ţarnaev (dreapta) FOTO BusinessInsider
Dias Kadyrbayev (stânga) si Djohar Ţarnaev (dreapta) FOTO BusinessInsider

Pe 18 aprilie, cei trei colegi ai lui Djohar Ţarnaev, momentan arestaţi pentru implicarea în atentatele de la Boston, au mers în camera lui de cămin şi i-au luat rucsacul pentru „a-l ajuta să scape de belele“.

Informaţia a apărut în plângerea depusă împotriva celor trei colegi, pe nume Azamat Tazhayakov, Dias Kadyrbayev şi Robel Phillipos, potrivit BusinessInsider

Raportul arată că cei trei tineri au făcut acest lucru după ce şi-au dat seama că Djohar Ţarnaev era unul din suspecţii dublului atentat de la Boston.

Plângerea scoate în evidenţă faptul că Dias Kadyrbayev, în vârstă de 19 ani, „ştia“ că Ţarnaev a fost implicat în atacul din Boston când se afla în camera de cămin:

Când Kadyrbayev a văzut focurile de artificii şi-a dat seama că Ţarnaev a fost implicat în atentatul cu bombă de la Boston. Kadyrbayev a decis să ia rucsacul în care erau artificiile ca să îl scutească pe Ţarnaev de probleme. I-a luat şi laptopul, pentru că nu voia ca cel care împărţea camera cu Ţarnaev să creadă că îl fură sau că dă semne de comportament suspicios.“

Kadyrbayev a pus lucrurile într-un sac de plastic şi le-a aruncat într-un coş de gunoi din apropiere, potrivit raportului poliţiei.

Când a fost intervievat, Robel Phillipos i-a minţit în primă instanţă în legătură cu vizita la cămin şi cu debarasarea obiectelor, iar americanul de 19 ani este acum acuzat pentru declaraţii false. El a mărturisit apoi că i-a minţit pe investigatori.

Pe 26 aprilie, poliţia a găsit rucsacul cu artificii într-o groapă de gunoi din zonă. 

Cei trei tineri sunt acuzaţi pentru declaraţii false în faţa anchetatorilor şi conspiraţie pentru obstrucţionarea justiţiei.

Atentatul cu bombe de la maratonul din Boston au avut loc la 15 aprilie, dată la care americanii celebrează Ziua Patrioţilor. Trei persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 260 au fost rănite. Dintre acestea, în jur de 25 au suferit amputări de membre. 

Djohar le-a spus anchetatorilor că motivul din spatele atacului cu bombe ţine de religie. Fratele său mai mare, Tamerlan, era musulamn, iar în ultimii ani devenise fanatic, fiind influenţat de extremişti

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite