Un producător de alimente, dat în judecată pentru că un produs se gătește în mai mult timp decât scrie pe ambalaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din Florida a dat în judecată un producător de alimente și a cerut 5 milioane de dolari, susținând că prepararea unui fel de mâncare la cutie durează mai mult decât scrie pe ambalaj.

Femeia cere despăgubiri de cinci milioane de dolari / Foto: Arhivă
Femeia cere despăgubiri de cinci milioane de dolari / Foto: Arhivă

Pe 18 noiembrie, Amanda Ramirez, rezidentă din Florida, a dat în judecată compania Kraft Heinz pentru ceea ce ea susține că este „un ambalaj înșelător și fraudulos”. Ramirez spune că, din moment ce prepararea pastelor Velveeta Shells & Cheese Microwavable Shell Pasta de la Kraft durează mai mult de 3 minute și jumătate, deși pe ambalaj scrie „gata în 3½ minute", acest lucru constituie o fraudă.

„Pentru a oferi consumatorilor un produs care chiar să fie „gata în 3 minute și jumătate”, produsul ar trebui să fie gătit în cuptorul cu microunde timp de mai puțin de 3 minute și jumătate, astfel încât toți pașii de preparare să poată fi finalizați în cele 3 minute și jumătate”, se arată în plângerea depusă la un tribunal din Florida.

Femeia susține că dacă urmează cele 5 instrucțiuni de pe ambalaj - inclusiv îndepărtarea capacului, adăugarea de apă și plasarea în cuptorul cu microunde – timpul de preparare este mult mai mare.

„Consumatorii care văd „gata în 3 minute și jumătate” vor crede că acesta reprezintă timpul total necesar pentru prepararea produsului. Cu toate acestea, instrucțiunile prezentate mai sus arată că 3 minute și jumătate reprezintă doar durata de timp pentru a parcurge unul dintre pași. Eticheta nu precizează că produsul trebuie să stea 3 minute și jumătate în cuptorul cu microunde, ceea ce ar fi fost adevărat”, se arată în plângere.

Ca răspuns la proces, Kraft Heinz a emis următoarea declarație pentru TODAY Food: „Suntem conștienți de acest proces frivol și ne vom apăra cu tărie împotriva acuzațiilor din plângere."

Ramirez a dat în judecată „în mod individual și în numele tuturor celor aflați în situații similare", ceea ce înseamnă că acest lucru ar putea duce la o înțelegere în cadrul unei acțiuni colective.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite