Cea mai ieftină mâncare. Reţeta supei de roşii perfecte, ingrediente secrete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Supa de roşii, un preparat delicios FOTO savoriurbane.ro
Supa de roşii, un preparat delicios FOTO savoriurbane.ro

Supa de roşii este unul dintre cele mai ieftine şi delicioase preparate. Este bogată în vitamine, răcoritoare, fiind mâncarea perfectă în timpul verii. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Autorul spunea că acest preparat te scapă de căldura sufocantă din timpul verii, fiind uşor de gătit. 

"În vipia verii de Bărăgan, supa asta iese din frigider ca o salvare, că altceva decât glaciaţiune fulgerătoare şi interioară nu-ţi trebuie, dacă eşti fleaşcă, singur, în post şi pe asfalt",  scria Radu Anton Roman. 

Ingrediente:

1 pahar orez 

1 ceapă, pătrunjel, busuioc, sare, piper, pe gustul meseanului 

1 morcov 

1 kg roşii răscoapte, să dea zeamă 

Mod de preparare:

'Se taie roşiile cubuleţe. Se rad ceapa şi morcovul. Se pun la fiert toate, orez, roşii, ceapă, morcov, sare, piper, în 2 litri apă. Se toacă verdeaţa. După o jumătate de oră se ia de pe foc, se presară verdeaţă", arată regretatul gastronom în lucrarea sa despre secretele bucătăriei româneşti.

Gazetarul, pasionat de bucătărie

În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic. În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Peste zece milioane de persoane au plecat din Ucraina. Peste o treime s-au întors. Explozie la un gazoduct din Karelia

Cum ajută Marea Britanie Ucraina să depisteze spionii ruşi ce pândesc transporturile de arme occidentale

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite