Uber a plătit 100.000  de dolari unor hackeri şi a ascuns faptul că informaţiile a peste 57 de milioane de utilizatori au fost furate

0
0

Uber Technologies Inc a plătit unor hackeri 100.000 de dolari drept răscumpărare pentru a ţine secretă o breşă de securitate ce le-a permis să fure informaţiile cu caracter personal din 57 de milioane de conturi, a anunţat compania americană într-un comunicat.

Descoperirea muşamalizării orchestrate de către companie a avut drept consecinţe concedierea imediată a doi directori ai Uber ce au coordonat răspunsul acesteia faţă de atacul hackerilor, a afirmat Dara Khosrowshahi, ce a fost numit în funcţia de CEO în luna august după plecarea liderului fondator, Travis Kalanick. 

Khosrowshahi a afirmat că el a aflat doar recent despre acest incident. „Niciunul dintre aceste lucruri nu ar fi trebuit să se întâmple, nu voi găsi nicio scuză pentru acestea”, a scris acesta pe site-ul companiei.

Admiterea faptului că nu a făcut public acest incident vine în contextul în care compania americană încearcă să-şi îmbunătăţească imaginea după o serie de acuzaţii de hărţuire sexuală şi multiple anchete penale ce au culminat cu demisia fostului CEO, Kalanick Travis.

Compania americană a informat publicul că doi hackeri au reuşit să acceseze informaţiile utilizate de către Uber. Aceştia ar fi obţinut numele, adresele de mail şi numerele de telefon mobil ale utilizatorilor acestei aplicaţii, alături de numele şi numerele de maşină a peste 600,000 de şoferi Uber din Statele Unite.

„Deşi nu pot schimba trecutul, mă angajez în numele fiecărui angajat al Uber că vom învăţa din aceste greşeli”, a afirmat Khosrowshahi. „În acest moment ne luptăm să schimbăm modul de a face afaceri, şi de a pune integritatea în centrul fiecărei decizii cu care ne confruntăm şi dorim să recâştigăm încrederea clienţilor noştri”.

Acesta a adăugat că Uber a informat autorităţile cu privire la acest incident şi că procuratura din New York a deschis o anchetă.

Te-ar putea interesa:

Un „proiect nebunesc“ al lui Erdogan face valuri pe Bosfor

Mister cu privire la scopul tactic al uneia dintre cele mai ciudate arme dezvoltate de către Rusia: o super-torpilă nucleară

VIDEO Cum a fost împuşcat militarul nord-coreean în timp ce încerca să fugă în Coreea de Sud. Imagini surprinse de camerele de supraveghere de la graniţă

Mai multe - SUA

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite