SUA: Inundaţiile din Colorado au făcut patru victime. Meteorologii au anunţat noi precipitaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuitorii din Colorado se luptă cu apele şi molozul care le-au distrus cartierele. FOTO: Reuters
Locuitorii din Colorado se luptă cu apele şi molozul care le-au distrus cartierele. FOTO: Reuters

Nordul statului american Colorado este distrus de inundaţiile masive provocate de furtunile din sezonul de toamnă, iar specialiştii au avertizat că nivelul apei ar putea să crească în continuare din cauza viitoarelor precipitaţii. Până acum au murit cel puţin patru oameni, iar alţii 172 sunt dispăruţi.

Apele nu se vor retrage curând, întrucât meteorologii au anunţat noi precipitaţii pentru duminică. Autorităţile se aştepată ca râurile să iasă din matcă şi să inundă străzile pline de moloz, afectând mai ales zonele în care apele s-au retras parţial, notează CNN.

Echipele de căutare au recuprat corpurile a patru persoane, printre care un adolescent. O femeie a fost luată de valuri după ce a ieşit din maşina blocată în moloz, iar un bărbat a încercat o salveze, dar amândoi s-au înecat. Mulţi alţii sunt izolaţi din cauza drumurilor blocate, iar autorităţile nu pot spune cât va mai dura până când salvatorii vor ajunge la ei.

Operaţiunile de căutare vor începe din centrul înspre nordul statului. „Lucrurile nu vor fi rezolvate într-o săptămână”, a declarat guvernatorul John Hickenlooper. „Am pierdut o mare parte din infrastructură.”

Preşedintele american Barack Obama a declarat vineri stare de urgenţă în districturile Boulder, unde au fost raportate toate cele 172 de persoane dispărute, Larimer şi El Paso. Autorităţile au mobilizat patru echipe de salvare, demarând cea mai amplă operaţiune de căutare care s-a desfăşurat vreodată în Colorado.

Până acum au fost evacuaţi 550 de oameni din oraşul Lyon, districtul Boulder. De miercuri noaptea, când au reînceput ploile, rezidenţii districtului sunt captivi în case fără apă potabilă şi canalizare, iar în unele cazuri fără electricitate.

 

 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite