VIDEO Construcţia One World Trade Center, noul „acoperiş al Statelor Unite“, în două minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul complex World Trade Center din New York
Noul complex World Trade Center din New York

La 12 ani de la atentatul terorist care a doborât turnurile gemene din New York, zgârie-norul One World Trade Center devine „acoperişul Statelor Unite”. Un filmuleţ de două minute arată cum a fost ridicată clădirea care poartă şi denumirea de „Freedom Tower” („Turnul Libertăţii”).

Piatra de temelie a clădirii a fost pusă în cadrul unei ceremonii, în vara anului 2004, de Ziua Americii. Construcţia propriu-zisă a început, însă, doi ani mai târziu.

1 WTC, aşa cum e prescurtată denumirea clădirii, este cel mai înalt edificiu din emisfera vestică, măsurând peste 540 de metri în înălţime. Mai exact, construcţia măsoară 541,32 metri, echivalentul a 1776 de picioare. Şi cum nimic nu e întâmplător, ziua în care a fost pusă piatra de temelie (4 iulie) şi înălţimea clădirii reprezintă simbolic data la care americanii şi-au câştigat independenţa (4 iulie 1776).

Clădirea are 104 etaje, iar turiştii pot urca până la etajul 100 în mai puţin de un minut, de unde admira „oraşul care nu doarme niciodată” - New York.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite