SUA aveau în vedere lansarea unui program de inginerie inversă pentru navele spațiale extraterestre

0
Publicat:

Potrivit dezvăluirilor inedite făcute de Pentagon, Guvernul Statelor Unite s-a gândit în trecut la elaborarea unui program de recuperare și de inginerie inversă pentru orice navă spațială extraterestră capturată. Deși demersul nu s-a materializat, acesta a alimentat teoriile conspirației legate de o mușamalizare, relatează Politico. 

Încercările de a pune în aplicare Kona Blue au eșuat. Foto: Arhivă
Încercările de a pune în aplicare Kona Blue au eșuat. Foto: Arhivă

La cererea Congresului, Departamentul Apărării a făcut publică vineri o versiune a unei revizuiri cuprinzătoare a programelor clasificate ale Guvernului SUA din 1945 până în prezent, care a infirmat zeci de ani de presupuneri privind OZN-urile, precizând că nu au fost găsite dovezi ale unei activități extraterestre sau ale unor tentative de a tăinui informații de Congres. 

Totuși, Biroul de soluționare a anomaliilor în toate domeniile din cadrul DOD a descoperit un program care fusese propus Departamentului de Securitate Internă în anii 2010, cunoscut sub numele de cod „Kona Blue", pentru realizarea unei inginerii inverse în cazul în cazul navelor extraterestre recuperate. În cele din urmă, inițiativa a fost respinsă de către liderii DHS „pentru că nu a fost justificată" și nu a fost recuperată niciodată vreo navă extraterestră, potrivit raportului. 

Este esențial să rețineți că nu au fost colectate niciodată nave sau corpuri extraterestre - existența acestui material a fost doar presupusă de susținătorii KONA BLUE și de cei care au fost contractați în mod anticipat", potrivit raportului. 

Programul în cauză nu a fost prezentat Congresului la acea vreme, întrucât nu a fost niciodată considerat drept unul „strict secret”. De asemenea, informațiile au fost dezvăluite pentru analiza AARO făcută publică vineri, a ținut să transmită Tim Phillips, directorul interimar al AARO. 

    O „supraveghere hiperspectrală"

În plus, secretarul adjunct al Apărării, Kathleen Hicks, a anunțat Congresul cu privire la existența programului atunci când acesta a fost identificat „în spiritul transparenței”, se arată în raportul cu pricina. 

Însă demersul a dat naștere unor teorii privind o mușamalizare îndelungată a Guvernului SUA. Teoriile ar fi fost născocite de persoane care aveau diverse legături cu programul, a precizat Phillips. 

În orice caz, dezvăluirea privind existența proiectului Kona Blue va alimenta speculațiile recente privind vizitele extratereștrilor pe Terra. Maiorul în retragere David Grusch, fost oficial al serviciilor de informații ale Forțelor Aeriene, a ținut să spună în cursul unei audieri, care s-a petrecut în urmă cu un an în fața unei subcomisii de supraveghere a Camerei Reprezentanților, că Guvernul a ascuns existența unei astfel de inițiative de recuperare și de inginerie inversă a navelor extraterestre. 

La momentul respectiv, oficialii Pentagonului, inclusiv directorul de atunci al AARO, Sean Kirkpatrick, au susținut că asemenea declarații erau categoric false. 

În cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc înainte de publicarea raportului, Phillips a scos la iveală și faptul că AARO se ocupă de dezvoltarea unei noi modalități de depistare a OZN-urilor. 

Departamentul Apărării cooperează cu cel al Energiei și cu Georgia Tech pentru a dezvolta o serie de senzori detașabili și ușor de configurat, numită „Gremlin", menită să efectueze o „supraveghere hiperspectrală" în vederea unei imagini mai clare a evenimentelor, a spus el. 

AARO este în faza de testare a sistemului, testare care are loc într-un poligon mare din Texas, a spus el. „Începem să înțelegem cu adevărat ce se află pe orbită în jurul planetei noastre și cum putem să înlăturăm obiectele anormale", a declarat Phillips.

Identificări eronate 

În plus, Phillips a menționat faptul că o bună parte din cazurile în care au fost „depistate” OZN-uri au fost identificări eronate a obiectelor și fenomenelor obișnuite, în timp ce unele au fost, probabil, rezultatul identificării greșite a tehnologiilor noi sau experimentale, de exemplu, inventarea avioanelor invizibile, cum ar fi F-117, a declarat Phillips. 

Raportul are la bază ceea ce Phillips a numit o investigație fără precedent în legătură cu demersurile Guvernului SUA privind OZN-urile, care datează din 1945. În urma investigațiilor efectuate de birou s-a descoperit existența a circa douăsprezece inițiative de depistare separate, intitulate „Project Saucer" și „Project Twinkle", însă nu s-a găsit nicio dovadă privind activitatea extraterestră. 

Potrivit raportului, anchetatorii AARO au dat de existența Kona Blue după ce persoanele intervievate au susținut că este vorba despre un program al DHS pentru a acoperi „recuperarea și exploatarea de "produse biologice non-umane"". 

Raportul indică faptul că această inițiativă a luat naștere în urma unui demers al fostului lider al majorității din Senat, Harry Reid, de a înființa un program al Agenției de Informații a Apărării pentru a investiga amenințările aerospațiale avansate. 

Programul „Advanced Aerospace Weapon System Application", care a fost creat în 2009, a fost finanțat cu ajutorul unui credit special și a fost executat de o „organizație din sectorul privat" neprecizată, se arată în raport. 

Deși în raport nu este precizat numele organizației, documentele DIA arată că este vorba despre compania de tehnologie spațială Bigelow Aerospace, care este fondată de Bob Bigelow, prieten al lui Reid. 

„Un program nejustificat și desființat"

Menirea programului mai sus menționat era cercetarea a 12 domenii științifice de ultimă oră, ca de exemplu, sisteme moderne de propulsie și reducerea semnalelor. Totuși, echipa a cercetat „un presupus punct fierbinte al activității paranormale și al OZN-urilor la o proprietate din Utah", care, la acea vreme, era deținută de liderul misterioasei organizații din sectorul privat, se arată în raport. 

  În cadrul cercetării au fost analizate rapoarte cu privire la „creaturi", precum și intenții de a implica persoane pasionate de evenimente paranormale pentru a studia „fenomenele interdimensionale" care ar fi apărut în acest loc. 

În 2012, DIA a pus capăt acestui program „din lipsă de importanță și de utilitate a produselor livrate", se arată în raport. 

Însă, după anularea acestuia, cei care susțineau programul au propus ca DHS să creeze și să finanțeze o nouă versiune. Astfel, Kona Blue, proiectul propus, „ar fi reluat investigațiile despre OZN-uri, cercetările paranormale (inclusiv presupusele „anomalii ale conștiinței umane") și ar fi urmat să aplice ingineria inversă la orice navă spațială recuperată din afara lumii pe care sperau să o obțină", potrivit raportului. 

În raport se precizează că inițiativa a câștigat o oarecare atractivitate la nivelul DHS, astfel încât a fost cerut în mod oficial un „program de acces special prospectiv" pentru a pune pe picioare programul. Reid și senatorul de la acea vreme, Joseph Lieberman, au solicitat înființarea programului și au promis că vor fi alocate fonduri suplimentare. 

Susținătorii KONA BLUE erau convinși că guvernul SUA ascunde tehnologiile de tip OZN", potrivit raportului. 

Cu toate acestea, încercările de a pune în aplicare Kona Blue au eșuat. 

În urma cercetărilor și a mai multor audieri, AARO a ajuns la concluzia că acuzațiile din ultima vreme potrivit cărora SUA ar ascunde un asemenea program sunt formulate de persoane care ar fi avut legături cu programul anulat al DIA și cu eforturile de cercetare paranormală ale organizației anonime din sectorul privat. 

Per ansamblu, raportul indică că nu au fost găsite dovezi conform cărora SUA și companiile private ar fi recurs la inginerie inversă în ceea ce privește tehnologia extraterestră.   

Conform raportului, toate acuzațiile privind astfel de programe fie nu există, fie au fost calificate greșit ca fiind programe clasificate de securitate națională, fie au legătură cu „un program nejustificat și desființat". 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite