SUA anunță un nou ajutor militar pentru Ucraina

0
Publicat:

Administrația Biden a anunţat noi livrări de arme către Ucraina, în valoare totală de 725 milioane de dolari, informează agenția de presă DPA.

Lansatorul mobil de rachete HIMARS FOTO Profimedia
Lansatorul mobil de rachete HIMARS FOTO Profimedia

Pachetul include, potrivit Casei Albe, sisteme suplimentare mobile de lansatoare de rachete HIMARS, muniţie, vehicule blindate şi materiale.

„Vom continua să fim alături de poporul Ucrainei în timp ce îşi apără libertatea şi independenţa cu curaj extraordinar şi determinare fără margini. Capabilităţile (militare) pe care le oferim sunt calibrate cu grijă pentru a face o mare diferenţă pe câmpul de luptă pentru Ucraina”, a declarat secretarul de stat american Antony Blinken, citat într-un comunicat.

Potrivit Departamentului de Stat, pachetul de arme pentru Ucraina provine din stocurile Pentagonului. Aceasta ridică asistenţa militară totală a Statelor Unite acordată Ucrainei de la începutul mandatului preşedintelui Joe Biden la 18,3 miliarde de dolari. Majoritatea ajutorului a fost oferit de când Rusia şi-a lansat războiul împotriva Ucrainei, pe 24 februarie, scrie DPA, preluată de Agerpres.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite