Statele Unite ale Americii susțin că nu este „nicio implicare ucraineană” în atacul armat de la Moscova

0
Publicat:

Nu există "nicio dovadă" că Ucraina este implicată în masacrul soldat cu cel puţin 137 de morţi şi "Statul islamic este responsabil", a subliniat vicepreşedinta americană Kamala Harris într-un interviu televizat.

Atentat la Moscova
Atentat la Moscova

Gruparea jihadistă "Stat Islamic poartă întreaga responsabilitate a acestui atentat. Nu a fost nicio implicare ucraineană", a insistat într-un comunicat şi Adrienne Watson, purtătoare de cuvânt a Consiliului naţional al securităţii SUA, scrie Agerpres.

Statul Islamic, împotriva căruia Rusia luptă în Siria şi care este activ şi în Caucazul rus, a mai comis o serie de atentate pe teritoriul rus de la finele anilor 2010, dar nu a mai revendicat o acţiune de asemenea amploare, notează AFP.

Gruparea jihadistă a afirmat vineri seara, după atentat, pe unul din conturile sale de Telegram că atacul a fost comis de patru dintre membrii săi şi că acesta s-a înscris "în contextul (...) războiului" care are loc între organizaţie şi "ţările care luptă împotriva islamului".

Vladimir Putin a promis sâmbătă că îi va "pedepsi" pe toţi cei responsabili pentru atentat, afirmând că atacatorii au fost arestaţi în timp ce se îndreptau către Ucraina, fără a menţiona revendicarea grupării jihadiste.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite