Șefa Departamentului de Comerț al SUA a discutat cu un coleg din China despre acțiunile Beijingului împotriva companiilor americane

0
Publicat:

Gina Raimondo și Wang Wentao au abordat, de asemenea, subiectul potențialei cooperări între țări în timpul discuțiilor.

Gina Raimondo. Foto: Shutterstock
Gina Raimondo. Foto: Shutterstock

Secretarul american pentru Comerț, Gina Raimondo, a discutat cu ministrul chinez al Comerțului Wang Wentao despre intensificarea represiunii de la Beijing împotriva companiilor americane, se precizează într-o declarație publicată joi de Departamentul de Comerț al SUA.

Astăzi, ministrul Comerțului Gina Raimondo s-a întâlnit cu ministrul chinez al Comerțului Wang Wentao la Washington. Aceștia au avut discuții sincere și semnificative pe subiecte legate de relația comercială SUA-China, inclusiv mediul comercial și de investiții în ambele țări, precum și domenii ale „Ministrul Raimondo și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la recentul val de măsuri luate de RPC împotriva companiilor americane care operează în China”, se arată în document.

Agenția indică faptul că această întâlnire a făcut parte dintr-un efort continuu de menținere a liniilor de comunicare deschise între țări, pentru o abordare responsabilă a relațiilor bilaterale.

Anterior, Oficiul Ciberspațial de Stat al Republicii Populare Chineze a interzis operatorilor naționali de infrastructură informațională critică să cumpere produse de la producătorul american de cipuri Micron Technology. În timpul auditului, departamentul a constatat că produsele companiei reprezintă o amenințare la adresa securității cibernetice naționale.

John Kirby, coordonator de comunicații strategice la Consiliul Național de Securitate al Casei Albe, a calificat decizia Beijingului privind Micron Technology ca fiind nerezonabilă. În opinia sa, aceste acțiuni reprezintă o încercare de a submina „poziția hotărâtă luată de Grupul celor Șapte de la Hiroshima împotriva constrângerii economice”. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite