Președinele SUA anunță că tancurile Abrams vor ajunge "săptămâna viitoare" în Ucraina Video

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Joe Biden l-a asigurat pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, aflat într-o vizită la Washington, în legătură cu sprijinul constant al SUA și a precizat că nu există o "alternativă" pentru Congresul american în afară de votul în favoarea acordării de sprijin Ucrainei, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Zelenski și Biden FOTO: EPA-EFE
Zelenski și Biden FOTO: EPA-EFE

"Contez pe discernământul Congresului american. Nu există alternativă", a răspuns preşedintele Biden la întrebarea unui jurnalist despre opoziţia unor aleşi republicani în Congres față de acordarea unui nou pachet de ajutor pentru Ucraina.

Preşedintele american a spus că primele tancuri Abrams vor ajunge în Ucraina "săptămâna viitoare", pentru a crește capacitatea forţelelor armate ucrainene angajate în contraofensiva lor împotriva trupelor ruse.

"Săptămâna viitoare, vor fi livrate Ucrainei primele tancuri americane Abrams", a declarat șeful Statelor Unite, în prezenţa preşedintelui ucrainean, care efectuează a doua vizită la Washington de la invazia rusă a Ucrainei din februarie 2022.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite