Casa Albă anunţă mijloace de apărare aeriană „semnificative” pentru Ucraina, nu rachete ATACMS

0
Publicat:

Casa Albă a anunţat joi că Statele Unite vor livra Ucrainei „importante” mijloace de apărare aeriană, dar preşedintele Joe Biden nu doreşte să furnizeze rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune solicitate de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, aflat în vizită la Washington, relatează AFP.

Rachete ATACMS
Rachete ATACMS

Preşedintele american „a decis că nu va furniza ATACMS (rachete), dar nu a exclus această posibilitate în viitor”, a declarat consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, în cadrul unei conferinţe de presă.

La rândul său, preşedintele polonez Andrzej Duda a dat asigurări joi că declaraţia premierului, făcută cu o zi înainte, în care anunţă că Polonia nu mai livrează arme Ucrainei a fost interpretată greşit.

„Cuvintele (lui Mateusz Morawiecki) au fost interpretate în cel mai rău mod posibil. (...) În opinia mea, premierul a vrut să spună că nu vom transfera în Ucraina noul armament pe care îl achiziţionăm pentru a moderniza armata poloneză”, a explicat preşedintele polonez Andrzej Duda pentru postul de televiziune TVN24.  

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite