Moment ca-n filmele de acțiune: Un polițist coboară în rapel pe un zgârie-nori pentru a aresta un urmărit VIDEO

0
Publicat:

New-yorkezii au privit îngroziți, miercuri dimineață, un bărbat cocoțat în fața unei ferestre sparte a unui bloc înalt de apartamente, care amenința să sară. Protagonistul era nimeni altul decât un fugar, urmărit de FBI.

Evenimentul a avut loc în Midtown. Alertați de martori, ofițerii NYPD au ajuns, în cea mai mare grabă la fața locului, în jurul orei 8:30. Bărbatul stătea pe marginea ferestrei de la etajul 31, al CitySpire, o clădire care are, în total, 72 de etaje, notează Metro.co.uk.

A vrut să își ia viața în loc să se predea

Se pare că nu a fost vorba despre o persoană oarecare, ci de o persoană urmărită de FBI, pe numele căreia fusese emis un mandat de arestare. Bărbatul a fost identificat ca fiind Ian Mitchell, în vârstă de 35 de ani. El era căutat de agenți pentru acuzații de corupție.

A fost căutat acolo de FBI și, în loc să se predea, s-a gândit să-și ia viața”, a explicat șeful NYPD, Jeffrey Maddrey, într-o conferință de presă.

Detectivul James Tobin, coborând în rapel de la etajul 32 FOTO Captură video Twitter
Detectivul James Tobin, coborând în rapel de la etajul 32 FOTO Captură video Twitter

Operațiunea a durat aproximativ opt ore, timp în care negociatorii au încercat să-l convingă pe bărbat să coboare de pe marginea ferestrei.

Curajul unui polițist

Cu puțin înainte de ora 17:00, o echipă de ofițeri ai poliției newyorkeze a luat decizia de a-l salva pe bărbat, mergând direct la locul în care acesta se afla. Echipajul a intrat în apartament, în timp ce un alt ofițer a coborât de la etajul 32. Detectivul James Tobin a coborât în rapel și a blocat tocul ferestrei. Între timp, un coleg de-al său, aflat în interiorul apartamentului, l-a prins pe Mitchell și l-a tras înapoi în clădire.

Imaginile video au fost postate, ulterior, pe Twitter, de comisarul NYPD, Keechant Sewell. La scurt timp, au devenit virale pe internet.

Ați văzut cu toții videoclipul și curajul extraordinar al detectivului Tobin, care a coborât pe fereastra de la etajul 32 din Midtown Manhattan pentru a-l împinge pe acest bărbat în interior și pentru a permite restului echipei să-l prindă și să-l preia în siguranță”, a comentat Maddrey.

Mitchell a fost apoi escortat de o ambulanță și transportat la Spitalul Bellevue, unde urma a fi supus unei evaluări psihiatrice.

Nu este foarte clar motivul pentru care bărbatul este investigat de FBI. Totuși, în anul 2019, el s-a confruntat cu acuzații, după ce s-a pretins bancher de investiții pentru a păcăli investitorii. Fugarul ar fi reușit să provoace pagube de peste 100.000 de dolari, potrivit New York Post.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite