Un bărbat din SUA a fost exonerat după ce a stat aproape o jumătate de secol după gratii VIDEO

0
Publicat:

Un judecător din Oklahoma a exonerat un bărbat care a stat în închisoare aproape o jumătate de secol pentru o crimă săvârșită în anul 1974, aceasta fiind cea mai lungă sentință executată pe nedrept în SUA, relatează BBC.

Glynn Simmons, în vârstă de 70 de ani, a fost eliberat în luna iulie, când un judecător a dispus deschiderea unui nou proces. Însă un procuror districtual a transmis luni că nu există suficiente dovezi pentru a justifica o astfel de măsură. 

În aceeași ordine de idei, judecătorul din comitatul Oklahoma, Amy Palumbo, l-a declarat marți nevinovat pe Simmons. 

Glynn Simmons
Glynn Simmons a fost declarat nevinovat. Foto Captură video YouTube

Această instanță constată, cu ajutorul unor dovezi clare și convingătoare, că infracțiunea pentru care dl Simmons a fost condamnat și încarcerat... nu a fost comisă de către el", se arată în hotărâre. 

Nu lăsați pe nimeni să vă spună că nu se poate întâmpla, pentru că într-adevăr se poate", a afirmat bărbatul după hotărârea judecătorului, conform Associated Press. 

Simmons a executat 48 de ani, o lună și 18 zile de închisoare pentru uciderea lui Carolyn Sue Rogers în timpul unui jaf, care a avut loc într-un magazin de băuturi alcoolice din suburbia orașului Oklahoma. Acest lucru îl face cel mai longeviv deținut care a fost reabilitat, potrivit Registrului național al exonerărilor. 

În anul 1975, Simmons avea 22 de ani atunci când el și un alt inculpat, Don Roberts, au fost condamnați la moarte. 

Pedepsele au fost mai târziu reduse la închisoare pe viață din pricina hotărârilor Curții Supreme a SUA privind pedeapsa cu moartea.  

Bărbatul a mărturisit că se afla în statul său natal, Louisiana, în momentul comiterii crimei. 

O instanță districtuală i-a anulat sentința în iulie, după ce a descoperit că procurorii nu au predat toate probele avocaților apărării, inclusiv faptul că un martor a identificat alți suspecți. 

Simmons și Roberts au fost condamnați în parte ca urmare a mărturiei depuse de un adolescent care fusese împușcat în ceafă. Adolescentul a recunoscut mai mulți alți bărbați în timpul  verificărilor făcute de poliție. 

În anul 2008, Roberts a fost eliberat condiționat. 

Conform sursei citate, cei care au fost condamnați pe nedrept și care și-au executat pedeapsa în Oklahoma pot fi despăgubiți cu până la 175.000 de dolari. 

Simmons duce o luptă teribilă, în prezent, cu cancerul la ficat, conform GoFundMe. Prin intermediul platformei s-au strâns mii de dolari pentru a-l ajuta să suporte costurile de trai și chimioterapia. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite