Michelle Obama organizează primul summit al Casei Albe pe tema marketingului produselor alimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima Doamnă a Statelor Unite va organiza un summit care îi va reuni pe marii producători de alimente şi companiile de divertisment, cu scopul de a-i convinge să investească mai puţin în publicitatea adresată copiilor pentru produsele dulci şi sărate. Ca alternativă, Michelle Obama sugerează promovarea stilului de viaţă sănătos.

Preocupată de fenomenul obezităţii infantile tot mai răspândit în Statele Unite, Michelle Obama a anunţat miercuri organizarea primului summit găzduit de Casa Albă cu tema marketingul produselor alimentare destinate copiilor. Prima Doamnă urmăreşte să-i implice în campania sa pe responsabilii în acest domeniu, astfel încât să-i ajute pe copii să facă alegeri alimentare mai sănătoase, notează agenţia de ştiri Associated Press.

După ce săptămâna trecută Michelle Obama s-a folosit de campania sa naţională pentru a promova consumul apei în locul băuturilor răcoritoare, a promis că va continua să caute noi parteneriate cu organizaţii nonprofit şi cu firme private. Acestea trebuie să-şi ia angajamentul că vor promova alegerile sănătoase, precum apa, legumele şi fructele.

Casa Albă a trimis invitaţii companiilor din industria alimentară şi cea a divertismentului, activiştilor, părinţilor, reprezentanţilor agenţiilor guvernamentale şi cercetătorilor. Michelle Obama va deschide evenimentul cu un scurt discurs, însă mass-media nu va avea acces la restul programului.

Încercările actualului guvern american de a trasa anumite limite companiilor producătoare de alimente şi celor de divertisment au intrat în conflict cu părerea politicienilor republicani. Aceştia din urmă au acuzat administraţia Obama de abuz de putere. Cu toate acestea, studiile de specialitate demonstrează că marketingul produselor alimentare este principala cauză a obezităţii infantile.  În Statele Unite, problema este acută, iar Departamentul de Agricultură a transmis că 17 milioane de copii suferă de malnutriţie.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite