Măsuri sporite de securitate la Casa Albă şi la proprietăţile private ale lui Donald Trump

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Masuri sportite de securitate la Casa Alba  FOTO EPA-EFE
Masuri sportite de securitate la Casa Alba  FOTO EPA-EFE

Casa Albă şi-a sporit măsurile de securitate, ca urmare a ameninţării Iranului de a răzbuna moartea generalului Qassem Soleimani, mărind numărul de agenţi ai Secret Service care să-l păzească pe preşedinte, verificând mai atent vizitatorii şi având filtre mai stricte la intrări, potrivit Politico.

Un oficial al Casei Albe a spus că noile măsuri implică paznici care analizează mai atent maşinile care intră în complex, „dar nimic prea exagerat care să împiedice intrarea pentru oameni cu motive legitive pentru care sunt acolo”. Oficialul a precizat că ofiţerii de protecţie şi pază se asigură că oamenii sunt singuri în maşini atunci când intră la Casa Albă şi folosesc câini special antrenaţi pentru acest lucru.

Un oficial important de la Pentagon a declarat că administraţia „a sporit poziţia noastră de forţă în întregul  CENTCOM”. Un membru al Parlamentului iranian a spus că Iranul ar putea ataca însăşi Casa Albă, potrivit unei agenţii de presă iraniene.

Oficialilor importanţi ai administraţiei li s-a transmis, de asemenea, să fie atenţi la eventuale atacuri cibernetice care pot fi desfăşurate prin trimiterea unor emailuri suspecte.

Un consilier al preşedintelui iranian Hassan Rohani a sugerat, ieri, că ţara sa ar putea ordona atacuri asupra proprietăţilor private ale lui Donald Trump, ca răzbunare pentru moartea generalului Soleimani. 

Hesameddin Ashena a postat un link către un articol din Forbes care prezintă toate proprietăţile lui Trump din New York, hotelurile sale şi staţiunile din America, precum şi terenuri de golf din SUA, dar şi din Scoţia.

Lista include şi complexul Mar-a-Lago din Florida, unde preşedintele stătea atunci când a dat ordinul ca Soleimani să fie ucis, precum şi Hotelurile Internaţionale Trump din Washington şi Las Vegas. Potrivit presei americane, Secret Service a întărit deja măsurile de securitate de la reşedinţa preferată a preşedintelui american, Mar-a-Lago, existând chiar patru puncte de verificare a persoanelor care pătrund în complex.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite