Dinastia Trump: Donald Jr. şi Ivanka, printre favoriţii taberei republicane la alegerile prezidenţiale din 2024

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Invanka sau Donald Trump Jr. l-ar putea succeda pe tatăl lor la Casa Albă, în 2024, în condiţiile în care Donald Trump ar fi reales pentru al doilea mandat consecutiv la preşedinţia Statelor Unite în alegerile prevăzute să aibă loc în luna noiembrie a acestui an, relatează „The Guardian“.

Un sondaj realizat la iniţiativa Axios/Survey Monkey arată că republicanul Donald Trump, cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, ar putea fi urmat la Casa Albă de către un copil de-al său, fie Donald Jr., fie Ivanka.

Potrivit „The Guardian“, care citează sondajul în chestiune, Donald Trump Jr, în vârstă de 42 de ani, şi Ivanka Trump, în vârstă de 38 de ani, sunt doi dintre preferaţii taberei republicane pentru înlocuirea lui Donald Trump la alegerile din 2024, în cazul în care miliardarul în vârstă de 73 de ani nu ar mai fi eligibil.

În total, 29% dintre republicani l-ar prefera în cursa finală pe Donald Trump Jr. Acesta este urmat la trei puncte procentuale distanţă de către Nikki Haley, fosta ambasadoare a Statelor Unite la ONU. Ivanka Trump este a patra opţiune, cu 16%, fiind urmată de senatorul de Florida Marco Rubio (15%), secretarul de Stat Mike Pompeo (13%) şi guvernatorul de Texas Greg Abbott (13%).

Marele favorit este văzut a fi vicepreşedintele Mike Pence, preferat de 40% dintre republicani.

Prezent alături de tatăl său la diverse evenimente politice, Donald Jr. gestionează afacerile familiei împreună cu fratele său Eric. 

Ambiţia prezidenţială legată de unul dintre copiii lui Trump prinde deja contur.

Într-un miting politic desfăşurat la San Antonio, în octombrie, unii participanţi au scandat „2024“ exact când el fiul cel mare al lui Trump lua cuvântul. În noiembrie, Donald Jr. a publicat o carte: „Istericii: cum progresiştii se hrănesc cu ură şi vor să ne reducă la tăcere“.

Mai activă politic decât fratele său mai mare, Ivanka Trump lucrează la Casa Albă, la fel ca soţul său Jared Kushner. Potrivit jurnalistului Michael Wolff, cuplul a făcut deja un pact. „Într-o zi, în viitor, dacă se configureaza o posibilitate, ea va fi cea care se va prezenta la prezidenţiale. Prima femeie preşedintă (din istoria Statelor Unite, n. red.), se amuză Ivanka, nu va fi Hillary Clinton, ci Ivanka Trump“. Brad Parscale, directorul de campanie a lui Donald Trump, a făcut în septembrie o declaraţie sugestivă: „Familia Trump este o dinastie care va dura decenii“.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite