Kerry şi Lavrov nu s-au înţeles. Barack Obama îl avertizează pe Putin că vor exista „consecinţe“ dacă nu acceptă calea diplomatică în cazul Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pre;edintele american Barack Obama şi omologul său rus, Vladimir Putin
Pre;edintele american Barack Obama şi omologul său rus, Vladimir Putin

Statele Unite şi Rusia "nu au o viziune comună" în privinţa situaţiei din Ucraina, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, subliniind că Rusia va respecta "voinţa locuitorilor din Crimeea".


Şeful diplomaţiei ruse a declarat că „nu s-a ajuns la o viziune comună“ a Moscovei şi a Washingtonului, privnd criza din Crimeea, precizând că, dacă în Kosovo a fost un caz special, atunci şi Crimeea ar trebui să fie un caz special.

Lavrov a făcut aceste declaraţii după întrevederea pe care a avut-o la Londra cu secretarul de Stat american, John Kerry, pe tema crizei din Ucraina.

Totuşi, şeful diplomaţiei americane a precizat că Rusia nu intenţionează să invadeze militar estul Ucrainei, subliniind că situaţia din oraşul Doneţk este "revoltătoare", relatează CNN.

Lavrov a dat asigurări că Rusia nu se va implica în situaţia din oraşul ucrainean Doneţk, după confruntări între manifestanţi proruşi şi naţionalişti proeuropeni soldate cu cel puţin un mort.
Regiunea Crimeea va organiza duminică un referendum controversat privind unirea cu Rusia. Occidentul a avertizat că nu va recunoaşte rezultatul plebiscitului.

Secretarul de Stat american Johyn Kerry a sosit vineri la Londra pentru o întâlnire a ultimei şanse cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, cu două zile înaintea unui referendum care urmează să aprobe o anexare a Peninsulei ucrainene Crimeea la Rusia, relatează AFP.

Este vorba despre a patra întâlnire Kerry-Lavrov în decurs de o săptămână pe tema crizei din Ucraina, în urma unor întâlniri fără rezultat la Paris şi Roma.

Şeful diplomaţiei americane a avut discuţii cu premierul britanic David Cameron şi cu ministrul britanic de Externe William Hague înainte de întâlnirea cu Lavrov.

Avertismentul lui Obama

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat că speră în continuare într-o soluţie diplomatică la criza din Crimeea, avertizând Rusia că vor exista "consecinţe" dacă această cale va eşua, relatează AFP.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat că speră în continuare într-o soluţie diplomatică la criza din Crimeea, avertizând Rusia că vor exista "consecinţe" dacă această cale va eşua, relatează AFP.

Barack Obama a făcut aceste declaraţii la Casa Albă, în timp ce la Londra aveauloc discuţii între secretarul de Stat american, John Kerry, şi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, pe tema situaţiei din Crimeea.

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a răspuns că referendumul din regiunea ucraineană Crimeea este în conformitate cu dreptul internaţional şi cu Carta Naţiunilor Unite.

Pe aceeaşi temă:

Dan Nicu: Rusia trebuie oprită chiar cu forţa militară, dacă altfel nu se poate Excepţionalismul rusesc a generat abordări care fac astăzi Rusia să ignore atât vecinii, partenerii şi alte puteri ale lumii, cât şi propriile ei obligaţii internaţionale, asumate de bună voie.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite