În comă din cauza unui fir de păr crescut sub piele în zona inghinală. Șanse aproape zero de supraviețuire

0
Publicat:

Un bărbat din Texas, acum în vârstă de 38 de ani, a supraviețuit în mod miraculos unei încercări medicale complicate, învingând șansele de 4% pe care medicii i le-ar fi dat, după ce au fost nevoiţi să îl bage în comă.

Steven Spinale a fost în comă trei săptămâni, foto GoFundMe
Steven Spinale a fost în comă trei săptămâni, foto GoFundMe

Potrivit videoclipurilor TikTok postate de sora sa Michelle, Steven Spinale a făcut septicemie la sfârșitul anului 2022, după ce a încercat să îndepărteze din zona inghinală un fir de păr care creştea sub piele, relatează New York Post.

Ea a relatat experiența fratelui ei care a fost la un pas de moarte de când a ajuns la spital, la sfârșitul anului 2022.

„Tot ceea ce [medicii] au putut să-și dea seama a fost că avea o hemoragie internă de undeva. Nici nu știam că asta va fi cea mai mică grijă”, a scris Michelle pe o pagină GoFundMe care a strâns peste 8.000 de dolari pentru îngrijirea lui. „Starea lui s-a înrăutăţit rapid, până când s-a prăbușit și a fost conectat la aparate. (...) A luat o bacterie rară, care făcea ravagii în organismul său și îi bloca toate organele”, a adăugat ea.

Steven Spinale a fost, în cele din urmă, diagnosticat cu sepsis. Acesta este o urgență medicală gravă, denumită adesea ucigașul tăcut, deoarece poate fi dificil de diagnosticat. Institutul Național de Sănătate estimează că 1,7 milioane de americani dezvoltă sepsis în fiecare an, cu aproape 270.000 de decese anual.

Potrivit medicilor, sepsisul este o reacție severă a sistemului imunitar al organismului la o infecție și poate duce la insuficiență de organe și la moarte dacă nu este tratat.

În cazul lui Steven Spinale, infecția cauzată de părul crescut sub piele a degenerat în șoc septic, ducând la formarea de cheaguri de sânge, pneumonie, insuficiență de organe și sindrom de detresă respiratorie acută (ARDS). Infecția a ajuns chiar și la inimă, provocând daune semnificative.

Texanul a început o recuperare miraculoasă, foto GoFundMe
Texanul a început o recuperare miraculoasă, foto GoFundMe

Singura soluţia a medicilor a fost să îi inducă medicamentos starea de comă timp de trei săptămâni şi, la acel moment, i-au doar 4% şanse de supravieţuire.

În timp ce se afla în spital, el a dezvoltat, de asemenea, gripa A și pneumonie la ambii plămâni, împreună cu sindromul de detresă respiratorie acută. Michelle, sora sa, scria atunci că medicii i-au spus că „Steven nu va ieși viu din asta” și că „i s-a spus că nu are activitate cerebrală”.

Steven Spinale a fost supus unei operații pe cord deschis și a petrecut două săptămâni într-un dispozitiv special pentru a-l ajuta să respire și să i s-au drenat în mod constant fluidele din plămâni.

Dar familia a refuzat să renunțe și, în timp, Steven a reușit să facă progrese în ceea ce privește recuperarea sa. Învingând prognosticurile medicilor, el a reușit mai întâi să se deplaseze cu un scaun cu rotile și, în cele din urmă, să meargă din nou, datorită perseverenței sale și sprijinului familiei sale.

„Nu ne-am pierdut niciodată credința atunci când alții au făcut-o”, a declarat sora sa, Michelle, pe TikTok săptămâna aceasta.

Bărbatul a bătut prognosticurile medicilor, foto GoFundMe
Bărbatul a bătut prognosticurile medicilor, foto GoFundMe
SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite