Hunter Biden pledează nevinovat pentru deținere ilegală de armă de foc. Cum va avea loc prima înfățișare

0
Publicat:

Fiul preşedintelui american Joe Biden va pleda nevinovat în cazul deţinerii ilegale de armă de foc Avocatul susţine că Hunter Biden se poate prezenta la prima sa înfățișare în fața instanței prin videoconferinţă.

Hunter Biden va pleda nevinovat FOTO GettyImages
Hunter Biden va pleda nevinovat FOTO GettyImages

Fiul preşedintelui american, Joe Biden, Hunter Biden, va pleda nevinovat în cazul acuzaţiilor de deţinere ilegală de armă de foc, potrivit declaraţiei făcute de avocatul său, Abbe David Lowell. Informaţia a fost dezvăluită într-un document, publicat marţi, după ce Hunter Biden a fost inculpat, pe 14 septembrie, în acest caz.

Hunter Biden, în vârstă de 53 de ani, este acuzat că a minţit atunci când a completat formulare pentru achiziţionarea unei arme de foc în 2018, în care a negat că suferă de dependenţe, deşi ulterior el a recunoscut aceste probleme.

Pledează nevinovat prin videoconferință

Avocatul a solicitat judecătorului Christopher Burke să permită clientului său, care locuieşte în California, să participe la prima înfăţişare din sala de judecată din Delaware prin intermediul unei videoconferinţe.

„Domnul Biden va pleda nevinovat şi nu există niciun motiv pentru care el nu poate spune aceste două cuvinte prin videoconferinţă”, a afirmat avocatul Abbe David Lowell.

Acuzarea a survenit la doar două zile după ce membrii Partidului Republican din Camera Reprezentanţilor au propus deschiderea unei anchete de destituire împotriva preşedintelui Joe Biden, în legătură cu afacerile externe ale fiului său. Aleşii conservatori îl acuză pe Hunter Biden că a încheiat acorduri dubioase în Ucraina şi China, folosindu-se de influenţa şi numele tatălui său.

Este demn de menţionat că Hunter Biden a ajuns, în iunie, la un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorul David Weiss, referitor atât la acuzaţii de evaziune fiscală, cât şi la cele de achiziţionare ilegală a unei arme de foc. Acest acord ar fi putut să îi permită să evite închisoarea şi un proces jenant pentru el şi pentru tatăl său. Cu toate acestea, în iulie, un judecător a exprimat îndoieli cu privire la validitatea acordului, ceea ce a condus la anularea acestuia.

Procesul lui Hunter Biden în acest caz este aşteptat să atragă o atenţie considerabilă din partea mass-media şi din partea opiniei publice, având în vedere legăturile sale cu preşedintele Joe Biden şi controversele anterioare legate de afacerile sale.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite