72% dintre americani cred că Joe Biden este prea bătrân pentru a candida pentru un al doilea mandat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O proporție covârșitoare dintre americani, 72%, consideră că președintele american Joe Biden nu are o sănătate suficient de bună pentru a duce la bun sfârșit un al doilea mandat, în timp ce doar 59% cred asta despre potențialul său contracandidat republican Donald Trump, potrivit unui sondaj recent realizat de CBS News.

Americanii nu au părere bună despre o reeditare a alegerilor din 2020 FOTO SHUTTERSTOCK
Americanii nu au părere bună despre o reeditare a alegerilor din 2020 FOTO SHUTTERSTOCK

Doar 12% dintre cei intervievați s-au arătat convinși că ambii posibili favoriți în cursa pentru Casa Albă de anul viitor au o stare de sănătate suficient de robustă pentru a candida.

În același timp, doar 7% dintre cei chestionați sunt de părere că atât Biden, cât și Trump au o bună sănătate fizică și mentală, care să le permită să conducă SUA, în vreme ce 23% apreciază că din această perspectivă niciunul dintre ei nu ar trebui să fie președinte.

În general, sondajele nu sunt pozitive pentru niciunul dintre candidații prefigurați la președinția SUA. De pildă, 64% dintre americani sunt de părere că o reeditare a alegerilor din 2024, cu Biden și Trump drept principalii contracandidați, denotă faptul că sistemul politic este defect, doar 8% apreciind că, dimpotrivă, ei sunt cei mai potriviți să candideze.

Sondajul reflectă o perspectivă mai pesimistă pentru Biden, deși la 80 de an, președintele SUA este doar cu trei ani mai în vârstă decât Trump.

Doar 33% dintre respondenți s-au arătat convinși că Biden va putea să-și termine un ipotetic al doilea mandat, în timp ce 55% spun că Trump va trăi până în 2029, potrivit CBS News.

În ceea ce privește strict capacitățile mentale și fizice, alegătorii sunt mult mai încrezători că Trump este apt să-și exercite funcția de președinte încă patru ani.

Doar 16% dintre respondenți cred că Biden este suficient de sănătos din punct de vedere fizic pentru încă un mandat. În schimb, 43% cred asta despre Trump.

Luna trecută, un sondaj separat CBS/YouGov a arătat că 77 la sută dintre americani apreciază că actualul lor președinte este mult prea în vârstă pentru a fi reales.

Sondajul CBS/YouGov arată că Trump ar câștiga în fața lui Biden în alegerile prezidențiale din 2024 la un procent diferență (cu 50% din voturi față de 49%).

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite