Forţele Navale americane, zguduite de unul dintre cele mai puternice scandaluri de corupţie din ultimii ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militari din cadrul Forţelor Navale Americane
Militari din cadrul Forţelor Navale Americane

Forţele Navale ale Statelor Unite sunt pe punctul de a fi zdruncinate de unul dintre cele mai puternice scandaluri din ultimii ani, care porneşte de la acuzaţii grave de mită. Anchetatorii federali au spus că au descoperit faptele de corupţie la oficialii de rang înalt, care ascundeau o serie de cheltuieli supraevaluate folosite drept paravan pentru a plăti o companie asiatică ce le aduce prostituate generalilor americani.

Autorităţile americane au început să facă arestări, iar printre deţinuţii acuzaţi de corupţie este şi unul dintre agenţii cu vechime ai Serviciului Naval de Investigaţii Criminale (NCSI) şi un comandant al Forţelor Navale (Navy), de asemenea cu o mare experienţă în armata Statelor Unite.

Directorul executiv al Glenn Defense Marine Asia, contractor în domeniul apărării cu sediul în Singapore, împreună cu un alt oficial  din aceeaşi companie au fost arestaţi în septembrie, acuzaţi că obişnuiau să suprafactureze serviciile prestate Forţelor Navale americane. Anchetatorii au organizat o diversiune, iar cei doi afacerişti au fost aduşi la o întâlnire cu oficialii Forţelor Nvale, fără să ştie că sunt urmăriţi de autorităţi.

Ancheta în curs capătă proporţii surprinzător de mari şi ar putea deveni cel mai puternic scandal din interiorul Forţelor Navale americane. Potrivit documentelor aduse judecătorilor de procurorii din San Diego, compania singaporeză asigura personalului Forţelor Navale americane, care ancora în porturile unde activa Glenn Defense Marine Asia, prostituate, bani, cmere la hoteluri de lux, bilete de avion, chiar şi bilete la concertul de anul trecut al cântăreţei americane Lady Gagag, în Thailanda.

În schimb,  Glenn Defense Marine Asia primea informaţii din interior despre deplasările navelor americane şi se asigurau ca militarii americani să debarcheze în porturile din Asia, unde putea stabili facturi la suprapreţ.

 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite