Două victime ale atacului de la 11 septembrie 2001 au fost identificate printr-o tehnologie de ultimă generație, dupa 22 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii orașului New York au identificat alte două victime ale atacurilor teroriste de la 11 septembrie asupra World Trade Center, cu doar câteva zile înainte de cea de-a 22-a comemorare a evenimentului.

Turnurile gemene din New York s-au prăbușit după atacurile teroriste FOTO Getty Images
Turnurile gemene din New York s-au prăbușit după atacurile teroriste FOTO Getty Images

Bărbatul și femeia identificați sunt cea de-a 1.648-a și cea de-a 1.649-a victimă identificată de Biroul Medicului Legist Șef, potrivit unui comunicat de presă al primăriei din New York. Cei doi au fost identificați prin testarea avansată a ADN-ului rămășițelor lor, se arată în comunicat.

Primăria a precizat că nu dezvăluie numele celor două noi victime la cererea familiilor acestora. Acestea sunt primele identificări din septembrie 2021, potrivit comunicatului.

Bărbatul a fost identificat prin testarea ADN a rămășițelor recuperate în 2001, iar femeia prin testarea ADN a rămășițelor recuperate în 2001, 2006 și 2013, se arată în comunicat.

Tehnicile utilizate pentru a face aceste identificări la peste două decenii distanță „includ tehnologia de secvențiere de generație următoare recent adoptată - mai sensibilă și mai rapidă decât tehnicile convenționale de ADN - care a fost utilizată de armata americană pentru a identifica rămășițele militarilor americani dispăruți", se arată în comunicat.

În ciuda acestor progrese în tehnologia ADN, aproximativ 40% dintre victime, adică aproximativ 1.100 de persoane despre care se crede că au murit în dezastru, rămân neidentificate, potrivit cnn.com.

În total, 2.753 de persoane au fost date dispărute în partea inferioară a Manhattanului după atacurile asupra World Trade Center. Au fost emise certificate de deces pentru toate cele 2.753, deși activitatea de comparare a numelor victimelor cu rămășițele de la fața locului continuă.

În comunicatul de presă, medicul legist șef Jason Graham a numit efortul în curs de desfășurare cea mai mare și mai complexă investigație medico-legală din istoria țării noastre".

„Aceste două noi identificări continuă să îndeplinească un angajament solemn pe care OCME l-a făcut pentru a înapoia rămășițele victimelor de la World Trade Center celor dragi", a continuat el.

Primarul orașului New York, Eric Adams, a menționat în anunț familiile victimelor care continuă să fie îndurerate.

„În timp ce ne pregătim să marcăm aniversarea zilei de 11 septembrie, gândurile noastre se îndreaptă către cei pe care i-am pierdut în acea dimineață teribilă și către familiile lor care continuă să trăiască în fiecare zi cu durerea lipsei celor dragi", a spus el.

„Sperăm că aceste noi identificări pot aduce o oarecare alinare familiilor acestor victime, iar eforturile continue ale Biroului Medicului Legist Șef atestă angajamentul de neclintit al orașului de a reuni toate victimele World Trade Center cu cei dragi lor."

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite