Al-Qaeda dezvăluie planurile atacurilor teroriste din 11 septembrie într-o carte

0
Publicat:

Liderii Al-Qaeda au lansat în weekend o carte în care detaliază cronologia care a condus la atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, lansare care a coincis cu cea de-a 21-a aniversare a atentatelor care s-au soldat cu aproape 3.000 de morți, notează Washington Examiner. 

Turnurile gemene din New York după atacul teroriștilor Al Qaeda, din 11 septembrie 2001
Turnurile gemene din New York după atacul teroriștilor Al Qaeda, din 11 septembrie 2001

Cartea a fost scrisă de unul dintre liderii de rang înalt ai grupării, Abu Muhammad al Masri, care a fost ucis în Iran în 2020, potrivit News Agency of Nigeria. Cartea detaliază cronologia atacului, menționând că al-Qaeda a început să planifice atacuri asupra Statelor Unite în 1996, cu intenția de a antrena armata americană într-un război pe termen lung, a relatat publicația.

Un pilot egiptean a sugerat inițial să zboare cu un avion civil spre „o clădire americană importantă și simbolică” în timp ce transporta mii de litri de materiale inflamabile, potrivit cărții. Membrii grupului au fost apoi aleși în 1998 pentru a se înrola în antrenamente de luptă suplimentare și a se înscrie la școli de aviație, a relatat publicația.

La 11 septembrie 2001, teroriștii au deturnat trei avioane americane și au prăbușit două dintre ele în Turnurile Gemene din New York și un altul în Pentagonul din Washington, D.C.

Un al patrulea avion a fost, de asemenea, deturnat, dar pasagerii au reușit să-i învingă pe piloți și să prăbușească avionul pe un câmp de lângă Shanksville, Pennsylvania. Se crede că avionul se îndrepta fie spre Capitoliu, fie spre Casa Albă.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite